ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Νεκρός σέρφερ από επίθεση λευκού καρχαρία

Αυστραλία: Νεκρός σέρφερ από επίθεση λευκού καρχαρία
Φωτογραφία αρχείου HELMUT FOHRINGER / EPA

Σέρφερ έχασε τη ζωή του στην Αυστραλία το πρωί της Κυριακής μετά από επίθεση που δέχθηκε από λευκό καρχαρία με μήκος περίπου τριών μέτρων, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές

Ο 60χρονος άντρας από το Κουίνσλαντ, σκοτώθηκε, έκανε σερφινγκ στην παραλία Σαλτ, κοντά στο Κίνγκσκλιφ, σε βόρεια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας, σύμφωνα με οργάνωση που απασχολείται με την ασφάλεια στη θάλασσα.

Την Κυριακή και λίγο μετά τις 10:00, ειδοποιήθηκαν αστυνομία και διασώστες ότι εντοπίστηκε άντρας, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από καρχαρία σε παραλία.

Σέρφερ που βρίσκονταν στο σημείο έσπευσαν να βοηθήσουν τον 60χρονο, επιχειρώντας να διώξουν τον καρχαρία και βοηθώντας τον άτυχο σέρφερ να βγει προς τη στεριά, σύμφωνα με τις δηλώσεις των τοπικών αστυνομικών.

«Η πληγή βρισκόταν στο πίσω μέρος του μηρού του, ενώ έλαβε τις πρώτες βοήθειες για σοβαρά τραύματα στο αριστερό του πόδι. Ωστόσο κατέληξε στο σημείο», ανέφεραν οι ναυαγοσώστες.

Οι παραλίες ανάμεσα στις πόλεις Κίνγκσλιφ και Καμπαρίτα έκλεισαν για 24 ώρες.

Διασώστες, αστυνομικοί και βιολόγοι ξεκίνησαν περιπολίες στην περιοχή για τον εντοπισμό του καρχαρία.

Οι ναυαγοσώστες χρησιμοποίησαν τζετ σκι, ντρον και ελικόπτερα για να εντοπίσουν τον καρχαρία.

Οι Αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν τελικά με εναέριο μέσο και να τον φωτογραφίσουν.

Ειδικοί βιολόγοι, με ειδίκευση στους καρχαρίες, αξιολόγησαν τις φωτογραφίες και τα σημάδια από τα δόντια που είχε ο άντρας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έναν μεγάλο λευκό, μήκους περίπου τριών μέτρων.

Είναι η πολλοστή θανατηφόρα επίθεση από καρχαρία που σημειώνεται φέτος στην Αυστραλία.

Τον Ιανουάριο, ένας δύτης δέχθηκε, όπως όλα δείχνουν, επίθεση από λευκό καρχαρία σε νότια ακτή της Δυτικής Αυστραλίας, ωστόσο η σορός του δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Τον Απρίλιο, υπάλληλος της υπηρεσίας πάρκων και άγριας ζωής σκοτώθηκε από καρχαρία κοντά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας.

Australian surfer dies after being bitten by a great white shark nearly 10 feet long, by Jessie Yeung, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ