ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών μετά το ναυάγιο στ’ ανοιχτά της χώρας

Τυνησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών μετά το ναυάγιο στ’ ανοιχτά της χώρας
AP Photo / Houssem Zouari

Νέα πτώματα μεταναστών περισυνελέγησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν στ΄ανοιχτά της Τυνησίας, αυξάνοντας σε 55 τον αριθμό των νεκρών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Πρόκειται για 28 γυναίκες, 25 άνδρες και δύο παιδιά, πρόσθεσε ο Μουράντ Μαεκρί, περιφερειακός διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη Σφαξ, στην κεντροανατολική Τυνησία.

Η ταφή σχεδόν τριάντα σορών έγινε το βράδυ της Πέμπτης σε κοιμητήριο κοντά στη Σφαξ, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο περιφερειακός διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας, Αλί Αγιάντι.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται από το στρατό, την ακτοφυλακή και την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στ΄ανοιχτά αυτής της πόλης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι μετανάστες αυτοί, με καταγωγή από την υποσαχάρεια Αφρική οι περισσότεροι, επέβαιναν σε πλοιάριο που αναχώρησε παράνομα από τη Σφαξ με κατεύθυνση προς την Ιταλία τη νύχτα της 4ης προς 5η Ιουνίου, σύμφωνα με μαρτυρίες που συγκέντρωσαν οι Αρχές.

Από την Τρίτη, ψαράδες είχαν ειδοποιήσει τις Αρχές, όταν ανακάλυψαν τις σορούς που επέπλεαν στ’ ανοιχτά των νησιών Κερκένα, κοντά στη Σφαξ.

Ο καπετάνιος του πλοιαρίου, ένας 48χρονος Τυνήσιος από τη Σφαξ, περιλαμβάνεται στα θύματα.

Η νέα τραγωδία στη Μεσόγειο σημειώνεται μετά μια σημαντική αύξηση, από τον Ιανουάριο, των αναχωρήσεων από την Τυνησία προς την Ευρώπη, κυρίως ανθρώπων από τη δυτική Αφρική, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ