Μεσόγειος, υγρός τάφος για δύο παιδιά κάθε μέρα που περνά
Την άμεση ενίσχυση της ασφάλειας των προσφύγων και των μεταναστών ζητούν η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η UNICEF, καθώς καθημερινά πνίγονται κατά μέσο όρο δύο παιδιά στην προσπάθεια των οικογενειών τους να διασχίσουν την ανατολική Μεσόγειο.
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο και τον τραγικό θάνατο του Αιλάν, περισσότερα από 340 παιδιά έχουν πνιγεί στην ανατολική Μεσόγειο. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος, λένε οι οργανώσεις, καθώς τα κορμιά τους χάνονται στη θάλασσα.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το κομμάτι του Αιγαίου ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ελλάδα είναι πλέον απο τις πιο θανατηφόρες διαδρομές στον κόσμο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο διορισμός του νέου υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας
19:11
Ενισχυμένους ελέγχους για να αποφευχθεί μια νέα μεταναστευτική κρίση ζητούν Δανία και Ιταλία
19:05
Ισραήλ: Πάνω από 12.000 βόμβες στο Ιράν - «Σε 18 ημέρες ρίξαμε όσες θα ρίχναμε σε ένα χρόνο»
18:58
Λευκορωσία: Το Μινσκ απελευθέρωσε 250 κρατούμενους - Οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε άρση κυρώσεων
18:51