ΚΟΣΜΟΣ

Σάρατζ σε Ντι Μάιο: Ελέγχοι για τον εφοδιασμό του Χάφταρ με όπλα

Σάρατζ σε Ντι Μάιο: Ελέγχοι για τον εφοδιασμό του Χάφταρ με όπλα
CLAUDIO PERI/EPA

Στην ευρωπαϊκή αποστολή «Ειρήνη», για την τήρηση του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φάγιεζ Αλ Σάρατζ, κατά τη συνάντηση στην Τρίπολη με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο Αλ Σάρατζ επανέλαβε ότι η αποστολή «Ειρήνη» πρέπει να αλληλοσυμπληρώνεται αποτελεσματικά με εναέρια, θαλάσσια και χερσαία μέσα. Παράλληλα, ζήτησε η αποστολή να πραγματοποιεί ελέγχους σε ό,τι αφορά τον εφοδιασμό του στρατάρχη Χάφταρ με όπλα, και δια της χερσαίας οδού, όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, η κυβέρνηση της Τρίπολης παρουσίασε μια σειρά προτάσεων, για την τροποποίηση του ιταλο-λιβυκού μνημονίου του 2017, όπως έχει ζητηθεί από την Ιταλία.

Σύμφωνα με ιταλικές διπλωματικές πηγές, η κυβέρνηση Σάρατζ, μεταξύ των άλλων, δεσμεύεται ότι οι μετανάστες οι οποίοι διασώζονται στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, πρέπει να τυχαίνουν της μεταχείρισης που καθορίζεται από τις διεθνείς συνθήκες, με παροχή προστασίας, όπως ακριβώς προβλέπεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ