ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Φονική πυρκαγιά σε νοσοκομείο

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Φονική πυρκαγιά σε νοσοκομείο
Φωτογραφία αρχείου AP Photo / Nariman El-Mofty

Συνολικά επτά ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό πέθαναν από ασφυξία σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αλεξάνδρειας όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα από πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί στο νοσοκομείο Μπαντράουι, στα ανατολικά προάστια της Αλεξάνδρειας.

Εκτός από τους επτά ασθενείς που σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν επίσης άλλοι επτά άνθρωποι.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα βραχυκύκλωμα στο σύστημα κλιματισμού του κτηρίου και έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα, τόσο για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση ήταν οι εγκαταστάσεις της κλινικής όσο και για το αν είχε την άδεια να νοσηλεύει ασθενείς με Covid-19.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει δοκιμάσει σκληρά τις υποδομές και το υγειονομικό σύστημα της Αιγύπτου. Τις τελευταίες ημέρες έχουν πολλαπλασιαστεί οι καταγγελίες, μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, από ασθενείς που υποστηρίζουν ότι δεν βρίσκουν κρεβάτι στα νοσοκομεία.

Επισήμως, τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ξεπερνούν τα 65.000 από την αρχή της πανδημίας και οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου 2.800.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ