ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Καταδικάζει την απέλαση της πρεσβευτή της από τη Βενεζουέλα

ΕΕ: Καταδικάζει την απέλαση της πρεσβευτή της από τη Βενεζουέλα
AP Photo/Markus Schreiber

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε σήμερα την απέλαση της πρεσβευτή της ΕΕ στη Βενεζουέλα και ανακοίνωσε μέτρα «ανταπόδοσης».

«Καταδικάζουμε και αρνούμαστε την απέλαση της πρεσβευτή μας στο Καράκας και θα λάβουμε μέτρα ανταπόδοσης», ανακοίνωσε ο Μπορέλ σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Μόνο μια λύση κατόπιν διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους Βενεζουελάνους θα επιτρέψει στη χώρα να εξέλθει από τη βαθιά κρίση της», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έδωσε χθες, Δευτέρα, προθεσμία 72 ωρών στην επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Καράκας για να εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα, αντιδρώντας στις κυρώσεις που υιοθετήθηκαν την ίδια ημέρα από την ΕΕ εναντίον 11 βενεζουελανών αξιωματούχων.

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε βάρος 11 βενεζουελανών αξιωματούχων που εμπλέκονται σε ενέργειες κατά της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση του Νικολάς Μαδοόυρο, μεταξύ των οποίων ο Λουίς Παρά, ο οποίος επιχείρησε τον Μάιο να αντικαταστήσει τον Χουάν Γκουαϊδό στην προεδρία του κοινοβούλιου.

Ο Γκουαϊδό αναγνωρίζεται ως προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας από περίπου 50 χώρες.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ