ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Ανησυχητική η κατάσταση στο Βελιγράδι και απαγόρευση της κυκλοφορίας

Σερβία: Ανησυχητική η κατάσταση στο Βελιγράδι και απαγόρευση της κυκλοφορίας
AP Photo

Άκρως ανησυχητική είναι κατάσταση στο Βελιγράδι της Σερβίας, όπου θα επιβληθεί γενική απαγόρευση κυκλοφορίας από το βράδυ της Παρασκευής έως το πρωί της Δευτέρας εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

Το μέτρο αυτό ανήγγειλε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου.

«Η κατάσταση στο Βελιγράδι είναι άκρως ανησυχητική και απαιτείται να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού» επισήμανε ο Βούτσιτς.

Ο Σέρβος πρόεδρος ανέφερε ότι τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση και ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστούν δύο νοσοκομεία μέχρι το φθινόπωρο για να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα.

Σήμερα, Τρίτη, στην Σερβία καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από την εκδήλωση της πανδημίας. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 13 ασθενείς ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 330. Επιβεβαιώθηκαν 299 νέα κρούσματα ενώ μέχρι σήμερα νόσησαν, συνολικά, 16.719 άτομα.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση απαγόρευσε από τη Δευτέρα την πρόσβαση όλων των Σέρβων υπηκόων από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου στη χώρα μας. Μόνη εξαίρεση είναι οι «ουσιώδεις λόγοι διέλευσης».

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, στον μεθοριακό σταθμό σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων καθώς πολλοί τουρίστες από τη Σερβία ταξίδεψαν όλη τη νύχτα προκειμένου να προλάβουν να περάσουν στην Ελλάδα για τις διακοπές τους προτού τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση.

Από το μεσημέρι και μετά η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και η κίνηση των αυτοκίνητων που διέρχονταν από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα γινόταν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Τα αυτοκίνητα με σερβικές πινακίδες κυκλοφορίας που παρέμεναν στην ουρά στο βουλγαρικό έδαφος μέχρι τις 8 το πρωί πέρασαν τα ελληνικά σύνορα, αλλά από εκεί μετά δεν πέρασε από τον Προμαχώνα στην Ελλάδα κανένα αυτοκίνητο και όσοι βρίσκονταν καθ΄οδόν επέστρεψαν στη Σερβία.

Η πρόσβαση Σέρβων πολιτών στην Ελλάδα έχει ανασταλεί έως τις 15 Ιουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ