ΚΟΣΜΟΣ

Walt Disney World: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και ο Μίκυ... σε απόσταση

Walt Disney World: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και ο Μίκυ... σε απόσταση
AP Photo/John Raoux

Οι στρατιώτες του Πολέμου των Άστρων επέβαλλαν τη χρήση της μάσκας και ο Μίκυ Μάους χαιρετούσε τους επισκέπτες από απόσταση, καθώς το Walt Disney World στη Φλόριντα άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, για πρώτη φορά εδώ και 4 μήνες, κι ενώ καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων νέου κορωνοϊού στην πολιτεία.

Η Walt Disney Co υποδέχθηκε περιορισμένο αριθμό επισκεπτών σε συγκεκριμένα τμήματα των τεραστίων εγκαταστάσεων στο Ορλάντο, στο δημοφιλέστερο θεματικό πάρκο παγκοσμίως, όπου εφαρμόζεται σειρά μέτρων ασφαλείας με στόχο να καθησυχάσουν τους επισκέπτες και να μειώσουν το ενδεχόμενο διασποράς του ιού.

Η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει την αυτοπεποίθησή της ότι ανέπτυξε ένα υπεύθυνο σχέδιο για την επαναλειτουργία του θεματικού πάρκου σε στάδια, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε ο Τζος Ντ΄ Αμάρο, ο πρόεδρος των πάρκων της Disney.

«Είναι ένας καινούργιος κόσμος στον οποίο λειτουργούμε και δεν προβλέπω ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα», επισήμανε ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αφού χαιρέτισε τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους του πάρκου.

Στο Magic Kingdom και το Animal Kingdom, τα δύο πάρκα που άνοιξαν σήμερα, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι φορούσαν μάσκες, τους θερμομετρούσαν και τους δόθηκαν συστάσεις να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης παντού, από τους δρόμους έως τα τρενάκια. Οι θέσεις χωρίζονται με πλέξιγκλας και στο έδαφος έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις που υποδεικνύουν στον κόσμο πού πρέπει να στέκεται.

Το θέρετρο ανέστειλε εκδηλώσεις, όπως παρελάσεις και άλλες δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν συγχρωτισμό, όπως και τη συνάντηση από κοντά με τον Μίκυ, τη Σταχτοπούτα και άλλους διάσημους χαρακτήρες.

Εντούτοις, σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter διακρίνονται άνθρωποι κοντά ο ένας στον άλλο ενώ περιμένουν να μπουν. Εργαζόμενοι της Ντίσνεϊ επέβαλαν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης έπειτα από 30 λεπτά.

Η Φλόριντα έχει αναδειχθεί σε εστία κρουσμάτων COVID-19. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες, έχει καταγράψει 109.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη αμερικανική πολιτεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ