Κορωνοϊός: Η Παλαιστινιακή Αρχή επιβάλλει απαγόρευση της κυκλοφορίας
Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέτεινε τον αποκλεισμό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στο πλαίσιο της μάχης κατά του νέου κορωνοϊού, αφού καταγράφηκε αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, επιβάλλοντας επιπλέον το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
Η παλαιστινιακή κυβέρνηση αποφάσισε να αποκλείσει τη Δυτική Όχθη από τις 3 Ιουλίου, προτού ανανεώσει την απόφαση αυτή λίγες ημέρες αργότερα, αφού διαπίστωσε ότι αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών από Covid-19.
Οι μετακινήσεις μεταξύ των κυβερνείων απαγορεύονται για ακόμη δύο εβδομάδες, έγινε γνωστό από τον Παλαιστίνιο κυβερνητικό εκπρόσωπο Ιμπραήμ Μέλχεμ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται καθημερινά από τις 20.00 έως τις 06.00 τοπική ώρα, εκτός από το διάστημα Πέμπτης το βράδυ με Κυριακή πρωί, όπου θα βρίσκεται σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Για τις πόλεις Ραμάλα, Χεβρώνα, Ναμπλούς και Βηθλεέμ, η απαγόρευσης της κυκλοφορίας για ολόκληρη την ημέρα θα εφαρμόζεται από το βράδυ της Κυριακής έως το βράδυ της Πέμπτης.
Μονάχα τα φαρμακεία και οι φούρνοι θα επιτρέπεται να μένουν να ανοικτοί κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων.
«Απαγορεύεται αυστηρά να διοργανώνονται γάμοι, κηδείες και εορτές», υπογράμμισε ο Μέλχμεμ, που πρόσθεσε ότι επίσης «απαγορεύεται αυστηρά» οι Παλαιστίνιοι να πηγαίνουν για εργασία στους ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη.
Το υπουργείο Υγείας έχει καταγράψει περισσότερα από 6.150 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 33 θανάτους, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα την Κυριακή.
Γαστούνη: 57χρονος βρέθηκε νεκρός σε ποιμνιοστάσιο - Έφερε τραύμα από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι
20:46
Προφυλακιστέοι επτά από τους εννέα κατηγορούμενους για την κοκαΐνη σε σχολεία των βορείων προαστίων
20:40
Συνελήφθη 66χρονος στην Νίκαια - Στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα, τέιζερ και φυσίγγια
20:34
Ουγγαρία: Ο Όρμπαν επανεξελέξη πρόεδρος του Fidesz παρά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές
20:22