ΚΟΣΜΟΣ

Οι τουρίστες αφήνονται στα έμπειρα… πόδια ελεφάντων – μασέρ!

Οι τουρίστες αφήνονται στα έμπειρα… πόδια ελεφάντων – μασέρ!

Ο ελέφαντας είναι γνωστός για την ευφυΐα και τη μνήμη του. Πόσοι, όμως, γνωρίζουν τις αγχολυτικές ικανότητές του; Λίγοι και ακόμη λιγότεροι τις έχουν δοκιμάσει.

Ο Ιγκόρ και η Αναστασία Νικοσκόφ από την Τενερίφη, πήγαν ταξίδι του μέλιτος στο νησί Koh Chang της Ταϊλάνδης. Κι εκεί δοκίμασαν μία μοναδική εμπειρία: Μασάζ από ελέφαντα.

«Είχαμε πάει μία εκδρομή για να δούμε και να ανεβούμε σε ελέφαντες. Στο τέλος, θέλοντας να μας δείξουν πως τα ογκώδη θηλαστικά μπορούν να κάνουν πολλά κόλπα, μας έκαναν επίδειξη, επιστρατεύοντας κάποιους από τους τουρίστες του γκρουπ μας», θυμάται ο Ιγκόρ.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που κατέγραψαν με τα κινητά τους οι τουρίστες, ο ελέφαντας χρησιμοποιεί τα πόδια και την προβοσκίδα του, πιέζοντας συγκεκριμένα σημεία του σώματος του εκάστοτε τολμηρού, χωρίς να ασκεί δύναμη ή να κάνει χρήση του βάρους του.

Ο ίδιος παραδέχεται πως, αρχικά, του ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αφεθεί και να χαλαρώσει, σκεπτόμενος πως είχε ένα πελώριο πλάσμα από πάνω του: «Ο ελέφαντας είναι τεράστιος οπότε αναρωτιόσουν πόσο ασφαλές είναι αυτό που κάνεις. Τελικά, όμως, πρόκειται για μία εμπειρία που απλώς πρέπει να δοκιμάσει κανείς», καταλήγει ο ίδιος, ομολογώντας πως χωρίς δισταγμό θα επέστρεφε να το ξανακάνει

ΔΗΜΟΦΙΛΗ