ΚΟΣΜΟΣ

Φονική έκρηξη σε παροπλισμένο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο στην κεντρική Αγγλία

Φονική έκρηξη σε παροπλισμένο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο στην κεντρική Αγγλία
Πανοραμική άποψη των εγκαταστάσεων του Didcom Α στο Όξφορντσαϊρ της Αγγλίας, την 7η Δεκεμβρίου 2012. Ήταν εποχή που η βρετανική κυβέρνηση πίεζε τις ενεργειακές επιχειρήσεις να μειώσουν τους λογαριασμούς κατανάλωσης ρεύματος, κρίνοντας ότι η πτώση των τιμών πετρελαίου και αερίου τούς δίνει αυτή τη δυνατότητα Matt Cardy/Getty Images

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την έκρηξη που σημειώθηκε σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δυτικά του Λονδίνου, στην περιοχή της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα επεισόδιο στο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ντίντκοτ (Didcot), που απέχει περίπου 113 χιλιόμετρα από το Λονδίνο.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι συνέβη», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας RWE npower, βρετανικής θυγατρικής του γερμανικού ομίλου RWE.

Το BBC μετέδωσε ότι η έκρηξη έγινε στο Didcot Α, μονάδα που έκλεισε το 2013. Στις εικόνες που προβλήθηκαν από την τηλεόραση διακρίνεται ένα μεγάλο κτίριο που μοιάζει μισογκρεμισμένο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ