ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Άνδρας με όπλα και εκρηκτικά κρατά 20 ομήρους σε λεωφορείο

Ουκρανία: Άνδρας με όπλα και εκρηκτικά κρατά 20 ομήρους σε λεωφορείο
Screengrab/Twitter

Σε κατάσταση ομηρίας βρίσκονται 20 επιβαίνοντες λεωφορείου στην Ουκρανία από άντρα που απειλεί με όπλα και εκρηκτικά.

Ο ένοπλος δράστης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Sputnik, εισέβαλε μέσα στο λεωφορείο στην πόλη Λουτσκ.

Το κέντρο του Λουτσκ, μια πόλη με περίπου 200.000 κατοίκους, έχει κλείσει για την κυκλοφορία, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνέχεια, ο ίδιος επικοινώνησε με τις Αρχές και ενημέρωσε ότι το λεωφορείο είναι γεμάτο εκρηκτικά.

«Σήμερα το πρωί λάβαμε ένα μήνυμα πως άνδρας πήρε υπό τον έλεγχό του λεωφορείο και κρατά περίπου 20 ομήρους στο κέντρο του Λουτσκ. Έχει εκρηκτικά και όπλα» αναφέρει η περιφερειακή αστυνομία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουσαν πυροβολισμούς. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορέςτραυματίες ή θύματα.

Βίντεο που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν το μικρό λεωφορείο σταθμευμένο, με δύο από τα τζάμια του σπασμένα και τις κουρτίνες κλειστές. Αστυνομικοί με πλήρη εξάρτυση έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.

Ο δράστης της ομηρείας κάλεσε την αστυνομία και δήλωσε ότι το όνομά του είναι Μαξίμ Πλοχόι, όπως ανέφερε στο Facebook ο Ουκρανός υφυπουργός Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο, χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι τα αιτήματα ή τα κίνητρα του άνδρα.

«Διαπραγματευόμαστε. Ελπίζουμε να διευθετηθούν όλα με τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε μιλώντας στο AFP, ενώ έκανε λόγο για «περίπλοκη ψυχική κατάσταση» του δράστη.

Στο Facebook ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι σχολίασε ότι «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να επιλυθεί η κατάσταση χωρίς θύματα. Διατηρώ την κατάσταση υπό τον έλεγχό μου».

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στις Αρχές ότι υπάρχει ακόμη ένα λεωφορείο γεμάτο εκρηκτικά, σε άλλο σημείο της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ