Ο ρόλος του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και η συμφωνία στη Συρία στην τηλεδιάσκεψη Ομπάμα
Την Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε με τους Eυρωπαίους ηγέτες σχετικά με τη συμφωνία για τον τερματισμό εχθροπραξιών στη Συρία αλλά και για την συνδρομή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την ανακοπή των προσφυγικών ροών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Κατά την τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επιβεβαιώθηκε η επιθυμία όλων για τερματισμό των συγκρούσεων ενώ καλωσόρισαν την συμφωνία.
Οι ηγέτες «κάλεσαν όλα τα μέρη να την εφαρμόσουν πιστά», και «υπογράμμισαν την σημασία για άμεση κατάπαυση των βομβαρδισμών που στοχεύουν αδιακρίτως σε άμαχους πληθυσμούς».
Επίσης, οι ηγέτες υπογράμμισαν τον σημαντικό ρόλο πρόκειται να διαδραματίσει η αποστολή του NATO και ο συντονισμός μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την διαχείριση της προσφυγικής ροής προς την Ευρώπη.
Κοινωνικός τουρισμός 2026: Τελευταία ημέρα για τις αιτήσεις, ποιοι θα κάνουν δωρεάν διακοπές - Σενάρια και για νέα παράταση
08:39
Αττική: Χειροπέδες σε δύο ανηλίκους στα νότια προάστια - Λήστευαν με χατζάρες και όπλα καταστήματα
08:35
Ομπάμα για πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών: Η βία δεν έχει θέση «στη δημοκρατία μας»
08:24
Συναγερμός για εξαφάνιση 48χρονου από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
08:21