ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Άνδρας οπλισμένος με χειροβομβίδα κρατάει όμηρο αστυνομικό

Ουκρανία: Άνδρας οπλισμένος με χειροβομβίδα κρατάει όμηρο αστυνομικό
Φωτογραφία αρχείου Ukrainian General Prosecutor's Office via AP

Κατάσταση ομηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ένας άνδρας οπλισμένος με χειροβομβίδα διέφυγε σήμερα της σύλληψης και συνέλαβε όμηρο υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας στην πόλη Πολτάβα στην κεντρική Ουκρανία, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Η αστυνομία προσπαθούσε να συλλάβει έναν άνδρα που ήταν ύποπτος για περιστατικό πειρατείας σε όχημα όταν αυτός έβγαλε μια χειροβομβίδα και απείλησε να σκοτώσει τον έναν από τους αστυνομικούς, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο σε ανακοίνωσή του στο Facebook.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις που έγιναν μαζί του, ο άνδρας αντήλλαξε τον αστυνομικό που απειλούσε να σκοτώσει με έναν συνταγματάρχη της αστυνομίας και έφυγε μαζί του με αυτοκίνητο που του παρείχε η αστυνομία.

«Γίνονται διαπραγματεύσεις για να παραδοθεί ο επιτιθέμενος στην αστυνομία χωρίς να βλάψει τον εαυτό του ή τους άλλους», πρόσθεσε ο Αντόν Γκεραστσένκο σε ανακοίνωσή του στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο ημέρες, ένας άνδρας κρατούσε ομήρους 13 ανθρώπους σε λεωφορείο στην πόλη Λουτσκ.

Το ίδιο βράδυ, οι Αρχές απελευθέρωσαν όλους τους ομήρους.

Ο δράστης άφησε αρχικά μια ηλικιωμένη γυναίκα, έναν έφηβο και μια νεαρή κοπέλα, αφού μίλησε στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε η εκπρόσωπος της προεδρίας Γιούλια Μέντελ.

Οι υπόλοιποι 10 απελευθερώθηκαν σε μια επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων και της αστυνομίας.

Ο ένοπλος παραδόθηκε.

Πηγή: AP Photo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ