ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ρεκόρ θανάτων στη Φλόριντα για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ρεκόρ θανάτων στη Φλόριντα για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα
AP Photo/Lynne Sladky

«Καλπάζει» η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ καθώς μόνο τον μήνα Ιούλιο, σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων κατά 66%, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τους 152.000.

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, η Φλόριντα ανακοίνωσε αύξηση ρεκόρ στους θανάτους από Covid-19, καθώς καταγράφηκαν 257 νέα θύματα της πανδημίας μέσα σε 24 ώρες.

Οι υπηρεσίες υγείας ανακοίνωσαν επίσης 9.007 νέα κρούσματα, γεγονός που σημαίνει ότι οι μολύνσεις ξεπερνούν πλέον τις 470.000 από την έναρξη της πανδημίας – περισσότερες έχουν καταγραφεί μόνο στην Καλιφόρνια.

Η Φλόριντα είναι μία από τις τουλάχιστον 18 Πολιτείες όπου τα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν τον Ιούλιο. Στις 12 Ιουλίου καταγράφηκαν 15.300 νέες μολύνσεις μέσα σε μία ημέρα.

Οι θάνατοι αυξάνονται με ταχύ ρυθμό από τις αρχές Ιουνίου και υπολογίζεται ότι την Τετάρτη ένας άνθρωπος πέθαινε ανά λεπτό στις ΗΠΑ, όπου οι νεκροί ξεπερνούν τους 150.000.

Σχεδόν 25.000 θύματα μόνο τον Ιούλιο

Οι θάνατοι της επιδημίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 25.000 τον Ιούλιο, ενώ τα κρούσματα διπλασιάσθηκαν σε τουλάχιστον 18 πολιτείες κατά την διάρκεια του Ιουλίου, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

ΟΙ ΗΠΑ κατέγραψαν σχεδόν 1,8 εκατομμύριο κρούσματα τον Ιούλιο επί συνόλου 4,5 εκατομμυρίων κρουσμάτων, σε μία αύξηση κατά 66%, ενώ πολλές πολιτείες δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τα στοιχεία τους. Οι θάνατοι τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 10% σε 152.074 συνολικά.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις αφορούν την Φλόριντα, με περισσότερα από 300.000 κρούσματα τον Ιούλιο, ακολουθούν η Καλιφόρνια και το Τέξας με 250.000 κρούσματα κάθε μία.

Ο αριθμός των κρουσμάτων υπερδιπλασιάστηκε επίσης στην Αλαμπάμα, την Αριζόνα, την Τζόρτζια, την Χαβάη, το Άινταχο, το Μισισίπι, την Μοντάνα, την Νεβάδα, την Οκλαχόμα, το Ορεγκον, την Νότια Καρολίνα, το Τενεσί, την Δυτική Βιρτζίνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ