ΚΟΣΜΟΣ

«Η Μάξγουελ με εκπαίδευε για σκλάβα»: Μαρτυρία - κόλαφος κατά της μαστροπού του Επστάιν

«Η Μάξγουελ με εκπαίδευε για σκλάβα»: Μαρτυρία - κόλαφος κατά της μαστροπού του Επστάιν
AP Photo/John Minchillo, File

Ρόλο εκπαιδεύτριας ανήλικων κοριτσιών προκειμένου να υπηρετούν «σωστά» τις σεξουαλικές ορέξεις του Τζέφρι Επστάιν και της παρέας του είχε η υποτιθέμενη φίλη του αυτόχειρα μεγιστάνα, Γκρισλέιν Μάξγουελ, σύμφωνα με ένα από τα θύματά του.

Η Βιρτζίνια Τζιούφρε, περιέγραψε το ψυχολογικό και σωματικό φορτίο της κακοποίησής της σε κατάθεσή της από τις 3 Μαΐου 2016 που δόθηκε αυτές τις μέρες στη δημοσιότητα από την εισαγγελία της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με αυτήν η Γκισλέιν Μάξγουελ, κόρη του εκδότη Ρόμπερτ Μάξγουελ και επιστήθια φίλη του Επστάιν, την κακοποιούσε σεξουαλικά και την «δάνειζε» σε ισχυρούς φίλους του υποτιθέμενου ζεύγους.

«Με εκπαίδευσε ως σκλάβα του σεξ», φέρεται να κατέθεσε η Τζιούφρε.

Ηλεκτρονική μηνύματα μεταξύ της Βρετανίδας κατηγορουμένης και του Επστάιν αποκαλύπτουν ότι η Μάξγουελ γνώριζε ήδη από το 2015 ότι θα αντιμετώπιζε τη Δικαιοσύνη για τον ρόλο της στην προώθηση ανήλικων κοριτσιών στον Επστάιν και τους πλούσιους φίλους του, ανατρέποντας τους ισχυρισμούς της ότι δεν είχε συζητήσει ποτέ τέτοια θέματα με τον αυτόχειρα επενδυτή.

Όργια σε ημερήρια διάταξη

Η Τζιούφρε αποκάλυψε ότι το ζευγάρι Επσταϊν και Μάξγουελ την πίεσαν να έχει ερωτικές σχέσεις με πλούσιους άνδρες, όπως τον πρίγκιπα Άντριου, γιο της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας, Αμερικανούς πολιτικούς, εύπορους επιχειρηματίες, έναν διάσημο επιστήμονα και έναν σχεδιαστή μόδας.

Στην κατάθεσή της από το 2016, η Τζιούφρε αποκαλύπτει ότι υποχρεώθηκε σε στοματικό σεξ με τη Μάξγουελ, ενώ ο Επστάιν παρακολουθούσε την πράξη, στην έπαυλή του στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους. «Στο σπίτι αυτό τα όργια ήταν στην ημερήσια διάταξη. Η Γκισλέιν με έφερε στον Επστάιν με στόχο την εκπόρνευσή μου. Ο Επσταϊν και η Μάξγουελ ήταν συνεργοί σε αυτό. Με ‘δάνεισαν’ σε πολλούς άνδρες. Κάποιοι από αυτούς μού ήταν γνώριμοι, για άλλους θυμάμαι ελάχιστα. Η Μάξγουελ με εισήγαγε στον κόσμο του τράφικινγκ. Αυτή μου έλεγε τι να κάνω, με εκπαίδευσε για σκλάβα του σεξ, με κακοποίησε σωματικά και ψυχολογικά», είπε η Τζιούφρε.

Παρά τις προσπάθειες της ομάδας δικηγόρων της Μάξγουελ, η ομοσπονδιακή εφέτης Λορέτα Πέσκα αποφάσισε ότι τα μηνύματα email έπρεπε να δημοσιοποιηθούν. Η κατάθεση της Μάξγουελ, όμως, παραμένει απόρρητη, κατόπιν ένστασης των συνηγόρων της.

Προσωρινά κρατούμενη

Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές συνέλαβαν τη Μάξγουελ στις 2 Ιουλίου για να της ασκήσουν δίωξη για συμμετοχή στο δίκτυο διακίνησης του Επστάιν. Παρότι η Μάξγουελ υποστηρίζει την αθωότητά της, η ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη αποφάσισε την προσωρινή της κράτηση, εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, η Τζιούφρε υποστηρίζει ότι είδε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, να ταξιδεύει με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Επστάιν, με προορισμό την έπαυλη των Παρθένων Νήσων, καθώς και τον διάσημο Αμερικανό δικηγόρο Αλαν Ντέρσοβιτς.

Ο πρώην πρόεδρος απέφυγε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις, παρότι και άλλοι μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι τον είδαν να επισκέπτεται την έπαυλη του Επσταϊν.

Η Μάξγουελ έχει καταθέσει ότι γνώρισε την ανήλικη τότε Τζιούφρε το 2000, στο ξενοδοχείο Μαρ α Λάγκο, του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπου η Τζιούφρε εργαζόταν ως υπάλληλος στα αποδυτήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ