ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Βραζιλία: Δασκάλα πηγαίνει στα σπίτια των μαθητών της για μια αγκαλιά

Κορωνοϊός – Βραζιλία: Δασκάλα πηγαίνει στα σπίτια των μαθητών της για μια αγκαλιά
AP Photo/Leo Correa

Πολύτιμες στιγμές χαράς και ευγνωμοσύνης χαρίζει μία δασκάλα στη Βραζιλία εν μέσω lockdown και κλειστών σχολείων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά και τα παιδιά στις φτωχογειτονιές να μην έχουν πολλές επιλογές επικοινωνίας, η Μάουρα Σίλβα δασκάλα δημοτικού δημόσιου σχολείου αποφάσισε να μην επιτρέψει στον κορωνοϊό να της στερήσει την επαφή της με τους μαθητές της.

Εξοπλισμένη με όλα τα προστατευτικά μέσα: μάσκα, γάντια αλλά και μια ολόσωμη προστατευτική στολή, επισκέπτεται πόρτα – πόρτα τους μαθητές της στο σπίτι τους για μια απλή αλλά παράλληλα πολύτιμη αγκαλιά.

Τις ίδιες προφυλάξεις επιφυλάσσει, όπως θα δείτε στο βίντεο του Reuters, και για τους μαθητές της, τους οποίους επίσης «ντύνει» με προστατευτικό κάλυμμα πριν την πολυπόθητη αγκαλιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας της χώρας, η Βραζιλία κατέγραψε 1.088 νέους θανάτους και 45.392 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 93.553.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ