ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Στο Αμπού Ντάμπι μετέβη ο Χουάν Κάρλος σύμφωνα με την εφημερίδα ΑBC

Ισπανία: Στο Αμπού Ντάμπι μετέβη ο Χουάν Κάρλος  σύμφωνα με την εφημερίδα ΑBC
AP PHOTO

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος μετέβη με ιδιωτικό τζετ στο Αμπού Ντάμπι την Δευτέρα, γράφει στο φύλλο της Παρασκευής η εφημερίδα ABC.

Από την Δευτέρα που ο Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει από την Ισπανία δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση για το πού βρίσκεται.

Η ΑΒC έγραψε ότι το αεροπλάνο κατευθυνόταν από το Παρίσι στο Αμπού Ντάμπι και έκανε μια στάση στην πόλη της βορειοδυτικής Ισπανίας Βίγκο για να παραλάβει τον Χουάν Κάρλος, τέσσερις φρουρούς ασφαλείας και ένα άλλο πρόσωπο.

Δεν ίσχυσε κανένα σενάριο των ισπανικών ΜΜΕ

Τα ισπανικά ΜΜΕ αναζητούσαν επί σειρά ημερών τον τέως βασιλιά, γράφοντας ότι βρίσκονταν στην Πορτογαλία ή στην Δομινικανή Δημοκρατία.

Η διαδικτυακή εφημερίδα El Confidencial είχε αναφέρει ότι ο 82χρονος Χουάν Κάρλος βρίσκεται στην Πορτογαλία όπου έζησε σε μικρή ηλικία, «στην κοινότητα Αζειτάο», σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων νότια της Λισαβόνας, ενώ η εφημερίδα ABC είχε γράψει πως ο Χουάν Κάρλος μετέβη στη Δομινικανή Δημοκρατία. Η El Mundo και η Vanguardia ανέφεραν επίσης ότι προτίθεται να μείνει εκεί σε φίλους για λίγο καιρό. Το σενάριο στήριξε και το δομινικανό τηλεοπτικό δίκτυο Canal de Noticias, το οποίο είχε μεταδώσει πριν μέρες ότι ο βασιλιάς «ετοιμάζεται» να επισκεφθεί τη Δομινικανή Δημοκρατία η οποία «κάνει προετοιμασίες για την άφιξή του».

Οι πιθανοί λόγοι που τον έτρεψαν σε φυγή

Ο Χουάν Κάρλος αποφάσισε να φύγει από τη χώρα λίγες εβδομάδες αφότου ξεκίνησε μια δικαστική έρευνα για διαφθορά σε βάρος του.

Τον Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας διέταξε να ερευνηθεί η εμπλοκή του Χουάν Κάρλος σε μια σύμβαση με τη Σαουδική Αραβία για την κατασκευή τρένων υψηλής ταχύτητας. Η εφημερίδα La Tribune της Γενεύης έγραψε ότι φέρεται να είχε λάβει το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τον τότε βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ