ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - ΙΣΑ: Αρνητικά όλα τα δείγματα που λήφθηκαν από τα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας

Κορωνοϊός - ΙΣΑ: Αρνητικά όλα τα δείγματα που λήφθηκαν από τα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας
INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα αναφέρει πως όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν χθες Κυριακή, 16 Αυγούστου, από τα κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία διενήργησαν πάνω από 300 επιδημιολογικούς ελέγχους σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν στην Αττική, στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας, βρέθηκαν αρνητικά στον ιό SARS – Covid 19.

Σύμφωνα με το Σύλλογο, εξειδικευμένο κλιμάκιο Ιατρών και Νοσηλευτών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας, θα βρίσκεται από αύριο και καθημερινά στο λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε1) προκειμένου να εξετάζει σε εθελοντική βάση, επιβάτες που επιστρέφουν και παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα, όπως βήχα και πυρετό.

Πατούλης: Απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, σε δήλωσή του αναφορικά με τη δειγματοληψία που διενήργησε ο ΙΣΑ, ανέφερε τα εξής:

«Τα αρνητικά αποτελέσματα των χθεσινών εξετάσεων αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα, ωστόσο απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση. Θα συνεχίσουμε με στοχευμένες δράσεις, προκειμένου να περιφρουρήσουμε την ασφάλεια των πολιτών και της Αττικής μας».

Κατά τα λοιπά, αρνητικά στον ιό SARS – Covid 19 είναι τα ευρήματα σε όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν χθες Κυριακή, 16 Αυγούστου, από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στο πλαίσιο σχετικής δράσης που στόχο είχε τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων.

Η λήψη έγινε από το ρινοφάρυγγα και αναλύθηκε με την μέθοδο PCR.

Η ανταπόκριση των πολιτών στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής ήταν ιδιαίτερα θερμή, καθώς και στα δύο λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, διενεργήθηκαν από τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών και με την πολύτιμη συνδρομή των εθελοντών, πάνω από 300 δειγματοληπτικοί επιδημιολογικοί έλεγχοι.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές του Πειραιά και της Ραφήνας καθώς και με την Δημόσια Υγεία της Περιφέρειας Αττικής.

Με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και με δεδομένο ότι το προσεχές διάστημα αναμένεται το μεγαλύτερο ποσοστό επιστροφής των εκδρομέων, προγραμματίζεται από τον ΙΣΑ και την Περιφέρεια Αττικής να βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε1), από αύριο και κάθε μέρα, ένα εξειδικευμένο κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών το οποίο θα διενεργεί, σε εθελοντική βάση, ελέγχους σε επιβάτες που επιστρέφουν και εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα όπως βήχα και πυρετό.

Σε νεότερο δελτίο τύπου του ΙΣΑ θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη δράση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ