ΚΟΣΜΟΣ

Θετικός στον κορωνοϊό ο τέως πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ

Θετικός στον κορωνοϊό ο τέως πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ
AP PHOTO

Φορέας του κορωνοϊού είναι ο τέως πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος υποβλήθηκε σε τεστ μαζί με τη σύζυγό του, τα αποτελέσματα των οποίων βγήκαν και τα δύο θετικά. 

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Γιλντιρίμ με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο twitter, ενημερώνοντας ότι έκανε το τεστ σε νοσοκομείο της Άγκυρας το πρωί της Πέμπτης, αφού παρουσίαζε συμπτώματα.

Παράλληλα, σημείωσε πως η κατάσταση και των δύο είναι καλή και πως οι γιατροί θεώρησαν σκόπιμο να περάσουν τη διαδικασία σε απομόνωση στο σπίτι τους.

Ο Γιλντιρίμ προέτρεψε τους πολίτες να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας κατά του νέου κορωνοϊού, ενώ όπως είπε προσεύχεται να πάνε όλα καλά.

Αρκετοί χρήστες του twitter και ο πολιτικός κόσμος έσπευσαν να του ευχηθούν περαστικά για την υγεία του κάτω από την ανάρτησή του.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είναι 65 ετών και ήταν ο 27ος και τελευταίος πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε ότι η χώρα βρίσκεται στη δεύτερη φάση της πανδημίας.

Σε δηλώσεις του έπειτα από συνεδρίαση του επιστημονικής του ομάδας για τον κορονοϊό, ο Κοτζά δήλωσε ότι η πρωτεύουσα 'Αγκυρα καταγράφει την ταχύτερη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων τελευταία.

Πρόσθεσε ότι 29.865 νοσηλευτές έχουν προσβληθεί από τον ιό έως τώρα και 52 μεταξύ αυτών πέθαναν από την Covid-19.

"Η επιδημία συνεχίζεται ολοένα και περισσότερο. Ο ιός εξαπλώνεται σε περισσότερους ανθρώπους κάθε μέρα. Τα διαγνωστικά μας τεστ αυξάνονται καθημερινά, οι αριθμοί των νέων ασθενών μας δεν μειώνονται", υπογράμμισε ο Κοτζά.

Χθες, η Άγκυρα ανακοίνωσε 1.596 κρούσματα κορωνοϊού, με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 273.301, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των θανάτων από τον ιό αυξήθηκε κατά 45 για να ανέλθει σε 6.462 συνολικά, ενώ 246.876 ασθενείς έχουν αποθεραπευτεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ