Λίβανος: 1,3 τόνοι πυροτεχνημάτων εντοπίστηκαν στο κατεστραμμένο λιμάνι της Βηρυτού
Ανανεώθηκε:
Κι όμως, η καταστροφή στο λιμάνι της Βηρυτού, στις αρχές Αυγούστου, θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Αυτό δείχνει ο εντοπισμός πυροτεχνημάτων βάρους 1,3 τόνων στη διάρκεια μιας έρευνας στο λιμάνι από τον στρατό της χώρας.
Η χθεσινή ανακοίνωση του στρατού στην ηλεκτρονική του σελίδα, ανέφερε ότι 1.320 κιλά πυροτεχνημάτων εντοπίστηκαν σε 120 κουτιά μέσα σε μία αποθήκη και στη διάρκεια μιας έρευνας στο λιμάνι.
Ο εντοπισμός των πυροτεχνημάτων έγινε από μηχανικούς του στρατού.
Τόσο το λιμάνι, αλλά και ένα τμήμα της κεντρικής Βηρυτού ισοπεδώθηκαν από την τεράστια έκρηξη που έγινε στις 4 Αυγούστου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 190 ανθρώπους.
Περίπου 6.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Η τεράστια έκρηξη αποδόθηκε στους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας, που παρέμειναν σε συνθήκες ακατάλληλης αποθήκευσης, για χρόνια.
«Δεν τίθεται θέμα» στρατιωτικής συμμετοχής της Γερμανίας σε επιχειρήσεις στον Κόλπο, λέει ο Μερτς
20:11
Κάλας: «Όχι προς το παρόν» στην επέκταση της ASPIDES στα Στενά του Ορμούζ - «Πράσινο φως» για ενίσχυση στην Ερυθρά Θάλασσα
20:05
Κατά 60% μειώθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου από την Μέση Ανατολή με τα Στενά του Ορμούζ να παραμένουν κλειστά
20:02
Καστελόριζο: Η πρέσβης της Εσθονίας επέβαινε στο σκάφος της Frontex που ναυάγησε
19:53