Ιαπωνία: Τηλεφωνική επικοινωνία του νέου πρωθυπουργού με τον Τραμπ
Ανανεώθηκε:
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συζήτησαν τη σπουδαιότητα της συμμαχίας μεταξύ των χωρών τους, στη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών που είχαν σήμερα.
Πρόκειται για τις πρώτες συνομιλίες, από την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον Σούγκα.
Ο Σούγκα δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ του είπε πως θα πρέπει να αναπτύξουν περαιτέρω και από κοινού τη συμμαχία της Ιαπωνίας με τις ΗΠΑ, ενώ ο Ιάπωνας πρωθυπουργός είπε στον Τραμπ, ότι η συμμαχία αυτή, ήταν η βάση για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.
Ο Σούγκα μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε επίσης, πως συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία σε ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της κατάστασης με το νέο κορονοϊό στη Βόρεια Κορέα.
Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ανέλαβε τα καθήκοντά την Τετάρτη, διαδεχόμενος τον Σίνζο Άμπε που διατέλεσε πρωθυπουργός για περίπου μία οκταετία.
Ο Άμπε είχε οικοδομήσει στενές σχέσεις με τον Τραμπ, έπαιζε γκολφ μαζί του και είχε συχνές τηλεφωνικές συνομιλίες, όπως και συναντήσεις.
Πρωτοχρονιά στα μπλόκα για τους αγρότες - Ώρα αποφάσεων το Σάββατο στη συνέλευση στη Νίκαια
11:04
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Κόρινθο: Ηλικιωμένη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της
10:54
Από την Πρωτοχρονιά του 1993 σε αυτή του 2026 – Η τελευταία αναλογική ευχή πριν όλα γίνουν ψηφιακά
10:52
Ορκίστηκε δήμαρχος της Νέας Υόρκης ο Μαμντάνι - Οι συμβολισμοί της τελετής (pic&vid)
10:42