ΚΟΣΜΟΣ

Η απραξία που κοστίζει 5.000 ευρώ το μήνα

Η απραξία που κοστίζει 5.000 ευρώ το μήνα
Eurokinissi

Ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας έχει μετατεθεί εδώ και έναν χρόνο από την Υπηρεσία στην οποία βρισκόταν στο Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ) Κύπρου και μέχρι σήμερα δεν του έχει ανατεθεί ούτε μια δουλειά.

Απηυδισμένος, ο ανώτερος λειτουργός Μάριος Δρουσιώτης του οποίου η εργοδότηση κοστίζει στο κράτος 5.000 ευρώ το μήνα, σημειώνει ότι θεωρεί ανεπίτρεπτο να υποχρεώνεται ένας υπάλληλος σε απόλυτη απραξία.

Σε ανοικτή επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο ίδιος καταγγέλλει πως από τις 9 Φεβρουαρίου 2015 μέχρι και σήμερα δεν έλαβε ούτε έναν υπηρεσιακό φάκελο για χειρισμό, αλλά ούτε του ανατέθηκε οποιαδήποτε άλλη εργασία είτε από τον διευθυντή του είτε από τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Εμπορίου.

Στην επιστολή του επισημαίνει πως “αυτό αποτελεί τη χείριστη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καθ’ότι γίνεται εσκεμμένα και κατ’ εξακολούθηση, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και άλλες συνέπειες.”

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κος Δρουσιώτης αναφέρει: “Κατά τη γνώμη μου, το Κράτος θα εξοικονομούσε οικονομικούς πόρους αν μου ζητούσε να παραμείνω σπίτι μου και να μου έστελνε τον μισθό μου, καθ' ότι δεν θα επωμιζόταν τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου μου, όπως φωτισμός, θέρμανση και αναλώσιμα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ένας υπάλληλος να θέλει να εργαστεί και παράνομα να τον εμποδίζουν.”

Στο παρελθόν έχει στείλει επιστολές στον Γενικό Ελεγκτή, στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, στον Υπουργό Ενέργειας και στον Γενικό Εισαγγελέα καταγγέλλοντας διασπάθιση δημόσιου χρήματος, χωρίς να λάβει καμία απάντηση αλλά ούτε να του ανατεθεί κάποιο έργο. Μετά από ένα χρόνο μηδαμινής παραγωγικότητας ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά: “Εξακολουθώ απλά να παρευρίσκομαι στο γραφείο μου και να πληρώνομαι.”

“Θεωρώ ότι είναι σπατάλη πόρων της Δημόσιας Υπηρεσίας να τοποθετηθεί Προϊστάμενος κλ. Α13+2 σε έναν Κλάδο με κύρια καθήκοντα του Προϊσταμένου να υπογράφει τις άδειες απουσίας και να ελέγχει τον χρόνο προσέλευσης και αποχώρησης έξι συνολικά υπαλλήλων”, έγραψε ο ίδιος σε επιστολή του στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας στις 11 Μαρτίου 2015.

Η επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταλήγει: “Είμαι βέβαιος ότι το όραμά σας για αναβάθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας είναι πολύ διαφορετικό.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ