ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με οβίδες σε δημοσιογράφους στη Συρία - Ένας Έλληνας ανάμεσά τους

Επίθεση με οβίδες σε δημοσιογράφους στη Συρία - Ένας Έλληνας ανάμεσά τους
REUTERS/ ABDALRHMAN ISMAIL

Επίθεση με οβίδες πυροβολικού σημειώθηκε σε κεντρικό δρόμο του συριακού χωριού Κινσίμπα, όπου βρίσκονταν δημοσιογράφοι από περίπου 12 διεθνή δίκτυα, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας.

Μεταξύ των δημοσιογράφων βρισκόταν και ο ανταποκριτής του MEGA στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός, ο οποίος όπως αναφέρει στο twitter του, “μας απομάκρυναν ουρλιάζοντας οι Ρώσοι αξιωματικοί συνοδοί μας υπό την κάλυψη τεθωρακισμένων, ενώ πάνω στον πανικό τραυματίστηκαν ελαφρά συνάδελφοι”.

“Το τραγικό είναι ότι μετά την απομάκρυνσή μας, το ίδιο σημείο χτυπήθηκε από άλλες δύο 7αδες οβίδων και σκοτώθηκαν 3 κάτοικοι και τραυματίστηκαν 8”, δημοσίευσε ο ίδιος στο twitter του.

Οι δημοσιογραφικές αποστολές πραγματοποιούσαν επίσκεψη στο συγκεκριμένο χωριό, ενώ το ταξίδι είχε οργανωθεί από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και Άμυνας.

Όπως αναφέρει ο έλληνας δημοσιογράφος, οι οβίδες προήλθαν από θέσεις τις οποίες ελέγχει η Αλ-Νούσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ-Κάιντα, ενώ το κτίριο που έτρεξαν οι δημοσιογράφοι προκειμένου να καλυφθούν, χτυπήθηκε και κατέρρευσε.

Ο ίδιος εκτιμά ότι πιθανώς εκείνοι (οι δημοσιογράφοι) να στάθηκαν η αιτία για το χτύπημα με τους νεκρούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ