ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Η Μόσχα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους ΥΠΕΞ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Λαβρόφ: Η Μόσχα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους ΥΠΕΞ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν
Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που εξέδωσε μετά από ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών με τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ και τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Ζογκράμπ Μνατσακαγιάν, η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο.

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να συνεργάζεται και με τους δύο ξεχωριστά, αλλά και μαζί με τους άλλους συμπροεδρεύοντες της ομάδας του Μίνσκ στο ΟΑΣΕ θα καταβάλει διαμεσολαβητικές προσπάθειες που θα προσβλέπουν στην δημιουργία προϋποθέσεων για την διευθέτηση της διένεξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με πολιτικά και διπλωματικά μέσα.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε χτες, Τρίτη, πως 10 άμαχοι Αζέροι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Κυριακή που άρχισαν οι μάχες με τις αρμενικές δυνάμεις για την αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Αρμενικές και αζερινές δυνάμεις αλληλοκατηγορούνται για πυρά εναντίον μεθοριακών θέσεων και οικισμών αμάχων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ