ΚΟΣΜΟΣ

Έδωσαν γραπτές εξετάσεις με τα εσώρουχα

Έδωσαν γραπτές εξετάσεις με τα εσώρουχα
Indian Express

 Γραπτές εξετάσεις με τα εσώρουχα, έδωσαν οι υποψήφιοι των ένοπλων ειδικών δυνάμεων για τη στρατολόγησή τους, στο Μπιχάρ, της Ινδίας. Ο λόγος είναι για να μην γίνεται αντιγραφή. Πριν ένα χρόνο είχε αποκαλυφθεί μια τεράστια απάτη σε εξετάσεις υποψηφίων αστυνομικών, με 1.000 εμπλεκόμενα άτομα στην αντιγραφή των θεμάτων.

Οι νέοι υποψήφιοι, που θέλουν να διεκδικήσουν μια θέση στις ένοπλες δυνάμεις καλούνται να γράψουν, καθισμένοι στο έδαφος, φορώντας μόνο το εσώρουχό τους, μπροστά σε έναν ένστολο επιτηρητή. Δεν υπάρχουν πολυτέλειες όπως θρανία, καρέκλες. Μια ανοιχτή πεδιάδα, δεκάδες νεαροί άντρες, μια κόλλα χαρτί και ένα μολύβι. Ο ένας από τον άλλον σε απόσταση, ακουμπώντας την κόλλα στα πόδια τους ή στο χώμα.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή: ‘’αυτή η ριζοσπαστική απόφαση ελήφθη για να κερδίσουμε χρόνο, καθώς οι υποψήφιοι ξεπερνούσαν τους χίλιους και θα χρειαζόταν πολλή ώρα για να τους ψάξουν όλους ξεχωριστά’’. "Δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά μόνο να υπακούσουμε στις εντολές, μολονότι μας φάνηκε παράξενο", είπε ένας από τους υποψηφίους, εμφανώς σαστισμένος. Από την άλλη, εκπρόσωπος από το Νέο Δελχί αρνήθηκε να σχολιάσει ή να δώσει κάποια εξήγηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκε απάτη σε διαγώνισμα στην Ινδία. Είναι ένα συχνό πρόβλημα, κυρίως σε προσλήψεις στον κρατικό τομέα καθώς το Μπιχάρ είναι ένα μικρό, φτωχό κρατίδιο και μια τέτοια θέση δίνει ελπίδα σε πολλούς νέους. Πέρυσι μάλιστα, σε ένα από τα εξεταστικά κέντρα, είχαν σκαρφαλώσει συγγενείς των υποψήφιων για να τους ψιθυρίσουν τις απαντήσεις.

Ασφαλώς, το Ανώτατο Δικαστήριο της Πάτνα, της πρωτεύουσας του Μπιχάρ, ζήτησε εξηγήσεις από το υπουργείο Άμυνας για αυτήν την ασυνήθιστη εντολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ