ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα τεστ για Ιβάνκα, Μπάρον Τραμπ και Τζάρεντ Κούσνερ

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα τεστ για Ιβάνκα, Μπάρον Τραμπ και Τζάρεντ Κούσνερ
AP Photo/Paul Sancya

Αρνητικά στον νέο κορωνοϊό βγήκαν τα τεστ της κόρης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκας, και του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ, έγινε γνωστό από μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter η βοηθός του Λευκού Οίκου Καρολίνα Χάρλεϊ.

Αρνητικές ήταν και οι εξετάσεις του γιου των Ντόναλντ και Μελάνιας Τραμπ, Μπάρον, ηλικίας 14 ετών, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

«Ο Μπάρον ήταν αρνητικός και έχουν ληφθεί όλες οι προφυλάξεις για να διασφαλιστεί ότι θα είναι ασφαλής και σε καλή υγεία», είπε η Στέφανι Γκρίσαμ, εκπρόσωπος τύπου της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ ανακοίνωσαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι έχουν και οι δύο προσβληθεί από τη νόσο Covid-19.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσιάζει «ήπια συμπτώματα» της νόσου Covid-19, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και η εφημερίδα New York Times.

Δύο πρόσωπα με γνώση της κατάστασης της υγείας του είπαν στους Times ότι πρόκειται για συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα του κρυολογήματος.

Εξάλλου, ο Λευκός Οίκος προχωρά αυτή τη στιγμή στην ιχνηλάτηση των επαφών του Αμερικανού προέδρου.

«Η ιχνηλάτηση των επαφών βρίσκεται σε εξέλιξη και θα γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζαντ Ντίρι, εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ