ΚΟΣΜΟΣ

Επίσημη παραδοχή: Αυτή ήταν η εκδήλωση που «έβαλε» τον κορωνοϊό στο Λευκό Οίκο

Επίσημη παραδοχή: Αυτή ήταν η εκδήλωση που «έβαλε» τον κορωνοϊό στο Λευκό Οίκο
Alex Brandon/AP

Την παραδοχή ότι ο «εκρηκτικός μηχανισμός» που πυροδότησε την εξάπλωση των κρουσμάτων στον Λευκό Οίκο «ενεργοποίησε» εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Έιμι Κόνι Μπάρετ ως διαδόχου της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο έκανε υψηλόβαθμη πηγή της διοίκησης Τραμπ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο του CNNi, ο ανώτερος αξιωματούχος είπε: «φαίνεται πιθανό ότι αυτό (το ξέσπασμα) να προέρχεται από την ανακοίνωση της SCOTUS (σ.σ. επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ) την περασμένη εβδομάδα. Πιθανότατα ήρθε από το Χιλ. Η επόμενη μεγάλη ανησυχία μας θα είναι να διασφαλίσουμε το Κάπιτολ Χιλ και να προστατέψουμε τους βουλευτές».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου και αποτέλεσε σημείο συνάντησης ανώτερων αξιωματούχων και συμβούλων του Λευκού Οίκου, υπουργών, Ρεπουμπλικανών βουλευτών, των φίλων και της οικογένειας της Μπάρετ, η οποία αν και βρέθηκε μετά την εκδήλωση αρνητική στον ιό, αποκαλύφθηκε ότι νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχε μολυνθεί, τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της από τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εκδήλωση τόσο το ζεύγος Τραμπ βρέθηκε θετικό στον ιό, όσο και τουλάχιστον επτά ακόμη μέλη του προεδρικού περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων δύο γερουσιαστές.

Η εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μπάρετ έγινε σε εξωτερικό χώρο, ωστόσο η Μπάρετ αλλά και άλλοι συγχρωτίστηκαν επίσης και μέσα στον Λευκό Οίκο.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι παριστάμενοι δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ