ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Lockdown σε σχολεία και καταστήματα ζητά ο δήμαρχος

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Lockdown σε σχολεία και καταστήματα ζητά ο δήμαρχος
AP Photo/John Minchillo

Το κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων εντός της ερχόμενης εβδομάδας σε εννέα συνοικίες του Μπρούκλιν και του Κουίνς, εξετάζει η Νέα Υόρκη, λόγω της κατακόρυφης αύξησης κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης διευκρίνισε ότι θέλει τα μέτρα να τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη και περιμένει την σύμφωνη γνώμη του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Εάν εγκριθούν, θα είναι η πρώτη φορά που η πρώτη αμερικανική μητρόπολη, που εξελίχθηκε σε υπόδειγμα ελέγχου της επιδημίας μετά τον θάνατο 24.000 ανθρώπων, θα είναι υποχρεωμένη να κάνει βήματα πίσω στην άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Στις αρχές της εβδομάδας και μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μπιλ ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους αρνούνται να φορέσουν μάσκα, καθώς τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται σε συνοικίες της πόλης.

Όπως εξήγησε, οι εκπρόσωποι των αρχών θα προσφέρουν πρώτα δωρεάν μάσκες σε όσους δεν φορούν όπου είναι υποχρεωτικό και, αν αυτοί αρνηθούν να τις χρησιμοποιήσουν, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο, το ύψος του οποίου δεν διευκρινίστηκε.

Σύμφωνα με τον ντε Μπλάζιο «για πρώτη φορά εδώ και μήνες» το ποσοστό των τεστ για τον νέο κορωνοϊό που βγαίνουν θετικά ξεπέρασε το 3%, φτάνοντας στο 3,25%, επισημαίνοντας ότι η αύξηση αυτή παρατηρείται σε εννέα συγκεκριμένες συνοικίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ