ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Τραμπ: «Δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο, καλή η κλινική του κατάσταση», λένε οι γιατροί

Κορωνοϊός - Τραμπ: «Δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο, καλή η κλινική του κατάσταση», λένε οι γιατροί
AP Photo/Evan Vucci

Οι θεράποντες γιατροί του Αμερικανού προέδρου, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου δήλωσαν πως ο  Ντόναλντ Τραμπ νιώθει πολύ καλά, συνεχίζει την αγωγή του, ενώ δεν έχει πυρετό εδώ και 72 ώρες, υπερασπιζόμενοι την απόφαση να λάβει εξιτήριο και να συνεχίσει την αγωγή του στον Λευκό Οίκο. 

Συγκεκριμένα, ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ δήλωσε πως οι «αξιολογήσεις των ειδικών και η κλινική του κατάσταση επιτρέπουν την επιστροφή του στο σπίτι, όπου θα έχει περίθαλψη 24 ώρες το 24ωρο».

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει αναρρώσει πλήρως ακόμα και δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο.

Σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων εάν έχει βγει αρνητικό το τεστ για κορωνοϊό, απέφυγαν να απαντήσουν.

Με τη σειρά του ο Μπράιαν Γκαριμπάλντι είπε ο Αμερικανός πρόεδρος έλαβε τρίτη δόση της ρεμντεσιβίρης και η λειτουργία των ζωτικών οργάνων του «συνεχίζει να είναι φυσιολογική».

«Το σχέδιό μας είναι να του δώσουμε την τέταρτη δόση της θεραπείας σήμερα, πριν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο ενώ η πέμπτη και τελευταία δόση είναι προγραμματισμένη για αύριο το απόγευμα».

Σύμφωνα με τον γιατρό, εξακολουθεί να λαμβάνει δεξαμεθαζόνη.

Όσον αφορά το οξυγόνο, οι ειδικοί είπαν πως χρειάστηκε να του χορηγηθεί δύο φορές μέχρι στιγμής καθώς έπεσαν για λίγο τα επίπεδα. «Αμέσως επανήλθαν μετά την χορήγησή του», τόνισαν.

Λευκός Οίκος: Θετική στο κορωνοϊό και η εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ

Ο πλανητάρχης ανακοίνωσε τα ευχάριστα ο ίδιος λίγο πριν τις επίσημες δηλώσεις του γιατρού του Λευκού Οίκου.

«Θα λάβω εξιτήριο από το εκπληκτικό Walter Reed Medical Center, σήμερα, στις 01:30 (ώρα Ελλάδος). Αισθάνομαι πραγματικά πολύ καλά! Μην φοβάστε τον κορωνοϊό. Μην τον αφήσετε να κυριεύσει τις ζωές σας. Έχουμε αναπτύξει υπό την διοίκηση Τραμπ σπουδαίες θεραπείες και γνώσεις. Νιώθω καλύτερα απ΄ότι 20 χρόνια πριν», γράφει στο μήνυμά του στο Twitter.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του στους γιατρούς να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και να συνεχίσει την θεραπεία του από τον Λευκό Οίκο.

Όπως ανέφερε πηγή στο CNNi, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμενε «πρέπει να φύγω από εδώ μέσα», καθώς φοβάται πως μπορεί να πληγεί και η προεκλογική του καμπάνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ