ΚΟΣΜΟΣ

Σπάνιο διαμάντι έπιασε 13,3 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασία

Σπάνιο διαμάντι έπιασε 13,3 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασία
Sotheby's

Ένα πολύ σπάνιο, λευκό διαμάντι 102,39 καρατίων και με σχήμα αυγού, πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ έναντι 13,3 εκατομμυρίου ευρώ.

Ο νέος ιδιοκτήτης του είναι ένας συλλέκτης από την Ιαπωνία και έδωσε στο αψεγάδιαστο διαμάντι το όνομα της δεύτερης κόρης του, βαφτίζοντάς το «Maiko Star». Με αυτήν του την κίνηση συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση που δημιούργησε ο ίδιος, αφού πέρυσι είχε αγοράσει ένα άλλο διαμάντι και πάλι από τον οίκο Sotheby’s, που το είχε ονομάσει «Manami Star», όπως λένε τη μεγαλύτερη κόρη του.

@ΑP Photo

Ο Ιάπωνας πλειοδότησε τηλεφωνικά, ενώ οι άλλες προσφορές έγιναν διαδικτυακά. Το διαμάντι είχε ανακαλυφθεί το 2018 στον Καναδά. Τότε ήταν ακατέργαστο και ζύγιζε 271 καράτια.

Είναι το όγδοο διαμάντι άνω των 100 καρατίων που βγήκε στο σφυρί. Τα προηγούμενα επτά είχαν πιάσει επίσης διψήφια νούμερα σε εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασίες.

Το ακριβότερο όλων μέχρι σήμερα είναι το ροζ διαμάντι «Pink Star», το οποίο έπιασε σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ τον Απρίλιο του 2017 γύρω στα 60,4 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ