ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Βρετανία: Πέντε ελληνικά νησιά στην «πράσινη λίστα»

Κορωνοϊός – Βρετανία: Πέντε ελληνικά νησιά στην «πράσινη λίστα»
(AP Photo/Daniel Cole)

Στον κατάλογο ασφαλών ταξιδιών πρόσθεσε το Λονδίνο πέντε ελληνικά νησιά, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

 

Πρόκειται για την Μυτιλήνη, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο.

Αυτό σημαίνει ότι από το ερχόμενο Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 16:00 (ώρα Αγγλίας) οι ταξιδιώτες που θα φθάνουν στην Βρετανία από τα νησιά αυτά δεν θα χρειάζεται πλέον να τεθούν μόνοι τους σε καραντίνα μετά τον επαναπατρισμό τους.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμα ότι καμία χώρα δεν θα αφαιρεθεί από το σχετικό κατάλογο αυτήν την εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Σεπτέμβρη, η Βρετανία τηρεί μια πιο «στοχευμένη» και «ανά περιφέρεια» πολιτική που επιτρέπει την εφαρμογή διαφορετικών κανόνων για διάφορα νησιά εντός της χώρας μας.

Σύμφωνα με την πολιτική αυτή, προστίθενται ή αφαιρούνται ορισμένα νησιά από τη λίστα των χωρών που τίθενται σε καραντίνα, ανεξάρτητα από το ηπειρωτικό τους έδαφος.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις του υπουργού, τα επιλέξιμα νησιά γι’ αυτούς τους κανόνες θα πρέπει να διαθέτουν "γερά και αξιόπιστα" περιφερειακά δεδομένα, καθώς και απευθείας πτήσεις προς τη Βρετανία ή να διέρχονται από χώρες που έχουν ήδη εξαιρεθεί από την καραντίνα.

Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν άλλα 17.540 κρούσματα του νέου κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, αριθμός αυξημένος συγκριτικά με τις 14.162 μολύνσεις που είχαν ανακοινωθεί χθες Τετάρτη.

Αναφέρθηκαν επίσης 77 θάνατοι ανθρώπων που είχαν βρεθεί θετικοί στην Covid-19 κατά τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ