ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Φάουτσι: Η θεραπεία αντισωμάτων πιθανόν βοήθησε τον Τραμπ

Κορωνοϊός – Φάουτσι: Η θεραπεία αντισωμάτων πιθανόν βοήθησε τον Τραμπ
(Graeme Jennings/Pool via AP)

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι είπε σήμερα ότι η υγεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανόν να βοηθήθηκε από την πειραματική θεραπεία στο πλαίσιο της οποίας έλαβε αντισώματα για να πολεμήσουν την ασθένεια.

«Υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα, στην πραγματικότητα να βελτίωσε κατά πολύ την υγεία του», σημείωσε ο Φάουτσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Ο Φάουτσι επισήμανε, επίσης, ότι η πανδημία Covid-19, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 210.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και πάνω από 1 εκατομμύριο παγκοσμίως, είναι πολύ σοβαρότερη από την εποχική γρίπη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», υπογράμμισε ο Φάουτσι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το tweet που έστειλε ο πρόεδρος Τραμπ, όπου συνέκρινε τη νόσο του νέου κορωνοϊού με την εποχική γρίπη. Το Twitter απέσυρε το tweet.

Τραμπ: Ήταν ευλογία από τον Θεό που μολύνθηκα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τετάρτη ότι η μόλυνσή του από κορωνοϊό ήταν «μια ευλογία από τον Θεό», χάρη στην οποία δοκίμασε πειραματικές θεραπείες, οι οποίες δεσμεύθηκε ότι θα διατεθούν δωρεάν για όλους τους Αμερικανούς, στο πρώτο του μήνυμα μέσω βίντεο αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο Τραμπ, που βιάζεται να επιστρέψει στην προεκλογική του εκστρατεία, έχει υπογραμμίσει επανειλημμένα πόσο καλά νιώθει αφού διαγνώστηκε με covid-19.

«Πιστεύω ότι ήταν μια ευλογία από τον Θεό που μολύνθηκα. Ήταν μια κρυφή ευλογία», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι του χορηγήθηκε ένα φάρμακο που του επέτρεψε να δει από πρώτο χέρι πόσο αποτελεσματικό είναι.

«Θέλω να προσφέρω σε εσάς αυτά (τα φάρμακα) που πήρα εγώ. Και θα τα κάνω δωρεάν», τόνισε.

Το μήνυμά του μεταδόθηκε μετά τις διαβεβαιώσεις του Λευκού Οίκου ότι ο 74χρονος πρόεδρος επέστρεψε στο Οβάλ Γραφείο χθες, Τετάρτη.

Ο γιατρός του, Σον Κόνλεϊ, επεσήμανε εξάλλου ότι ο Τραμπ δεν έχει συμπτώματα covid-19 εδώ και 24 ώρες.

«Πλέον δεν έχει πυρετό εδώ και περισσότερες από τέσσερις ημέρες, είναι χωρίς συμπτώματα για περισσότερες από 24 ώρες και δεν έχει χρειαστεί ούτε έχει λάβει επιπλέον οξυγόνο μετά από αυτό που έλαβε μόλις εισήχθη στο νοσοκομείο», ανακοίνωσε ο Κόνλεϊ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ