ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ισπανία: Δύσκολα τα πράγματα εν αναμονή ανακοίνωσης νέας κατάστασης ανάγκης

Κορωνοϊός - Ισπανία: Δύσκολα τα πράγματα εν αναμονή ανακοίνωσης νέας κατάστασης ανάγκης
AP Photo/Manu Fernandez

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε πως θα ζητήσει από τους πολιτικούς συμμάχους του στο κοινοβούλιο να υποστηρίξουν μία -μακράς διάρκειας- κατάσταση ανάγκης, η οποία θα παρουσιαστεί σήμερα, ώστε αυτή να εφαρμοστεί για ένα εξάμηνο, μέχρι το Μάιο.

Ο ίδιος, είπε πως τα ταξίδια μεταξύ διαφορετικών επαρχιών θα απαγορευτούν, υπό τους νέους περιορισμούς της κατάστασης ανάγκης.

Στις διαφορετικές επαρχίες της Ισπανίας θα επιτραπεί να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 23:00 πριν από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 06:00 το πρωί, με περιθώριο ευελιξίας μιας ώρας.

Πριν δύο ημέρες, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πως ο «πραγματικός αριθμός» των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από την COVID-19 στην Ισπανία από την αρχή της πανδημίας «υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια».

«Η κατάσταση είναι σοβαρή», είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Ο Σάντσεθ υπενθύμισε πως η Ισπανία υπερέβη επίσημα το όριο του ενός εκατομμυρίου περιστατικών του νέου κορωνοϊού.

Πρόσθεσε ωστόσο πως «ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν υπερβαίνει ήδη τα τρία εκατομμύρια των συμπατριωτών μας», εξηγώντας αυτή την τεράστια διαφορά από το γεγονός ότι η αναλογία των ανθρώπων που εντοπίζονταν θετικοί ήταν πολύ χαμηλός στις αρχές της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ