ΚΟΣΜΟΣ

O Ερντογάν σε ρόλο... Αντουανέτας: Του ζητούσαν ψωμί, τους έδωσε τσάι

O Ερντογάν σε ρόλο... Αντουανέτας: Του ζητούσαν ψωμί, τους έδωσε τσάι
Turkish Presidency via AP, Pool

Στα χνάρια της Μαρίας Αντουανέτας οδεύει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αν και αντί για παντεσπάνι Τούρκος πρόεδρος προσφέρει... τσάι στους φτωχούς πολίτες της επικράτειάς του.

Χαρακτηριστική είναι η κίνησή του, την Κυριακή, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Μαλάτια. Ενώ μιλούσε στο συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το λεωφορείο που τον μετέφερε, ένας πολίτης παραπονέθηκε ότι, όντας άνεργος, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να φέρει ούτε ψωμί στο σπίτι και την οικογένειά του.

Τότε ο Ερντογάν του απάντησε λέγοντάς του ότι το βρίσκει υπερβολικό αυτό που άκουσε και για να τον ανακουφήσει του έδωσε ένα πακετάκι τσάι λέγοντάς του «Πάρε, είναι τσάι του… κεφιού αυτό. Πιες αυτό το τσάι».

Έχοντας ανοίξει ουκ ολίγα μέτωπα στο εξωτερικό της χώρας, με δηλώσεις και προκλητικές ενέργειες κατά ΗΠΑ, Γαλλίας, Ρωσίας, Ολλανδίας καθώς και Ελλάδας και Κύπρου, ο Τούρκος πρόεδρος έχει να αντιμετωπίσει και την οικονομική δυσπραγία στο εσωτερικό την ώρα που το εθνικό νόμισμα «καταρρέει», ο πραγματικός πληθωρισμός είναι τετραπλάσιος από τα επίσημα νούμερα και την ίδια ώρα ο Ερντογάν απαιτεί να αυξήσει τις απολαβές του, κατά 8%, με τον μηνιαίο μισθό του να φτάνει, σε αυτή την περίπτωση, στα 9.500 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ