ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Αγρια επίθεση λεοπάρδαλης σε άνδρα – Είχε πληρώσει 150 δολάρια για μια «απόλυτη εμπειρία»

Φλόριντα: Αγρια επίθεση λεοπάρδαλης σε άνδρα – Είχε πληρώσει 150 δολάρια για μια «απόλυτη εμπειρία»
AP Photo/Niranjan Shrestha

Ένας άνδρας από τη Φλόριντα των ΗΠΑ θα θυμάται για καιρό την «απόλυτη επαφή» που είχε με μια μαύρη λεοπάρδαλη, μια εμπειρία μάλιστα για την οποία είχε καταβάλει το ποσό των 150 δολαρίων.

Το Ντουάιτ Τέρνερ, 50 ετών, υπεβλήθη σε δύο εγχειρήσεις μετά την επίθεση που δέχτηκε από το ζώο στις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την αναφορά που έγινε στην Επιτροπή Προστασίας της Άγριας Ζωής της Φλόριντα, ο Τέρνερ και ο ιδιοκτήτης της λεοπάρδαλης Μάικλ Πόγγι, 54 ετών, είχαν κανονίσει να «παίξει μαζί του, να του τρίψει την κοιλιά και να βγάλουν φωτογραφίες».

Όταν ο Πόγγι άνοιξε το κλουβί, ο Τέρνερ μπήκε μέσα και κάθισε σε ένα πάγκο μέσα. Τότε η λεοπάρδαλη «γουργούρισε και επιτέθηκε στον κ. Τέρνερ δαγκώνοντάς τον στο κεφάλι και το αυτί», αναφέρει το έγγραφο.

Ο Τέρνερ βγήκε από το κλουβί με τραύματα στο δεξί μέρος του προσώπου του και το δεξί του αυτί ενώ η σύζυγός του αναγκάστηκε να επαναφέρει ένα κομμάτι του προσώπου του στη θέση του, το οποίο κρεμόταν καθώς το αυτί του είχε κοπεί στα δύο.

epithesi_leopardali_florida.jpg
O 50χρονος κυκλοφορεί πλέον με επιδέσμους σε όλο το κεφάλι.CNNi

Ο Πόγγι βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο πλημμελήματα για έκθεση σε κίνδυνο και έκθεση ενός εξαιρετικά επικίνδυνου ζώου σε μη ασφαλή κατάσταση προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 2 Δεκεμβρίου.

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Πόγγι περιγράφεται ως «ένας εξωτικός εκτροφέας σπάνιων ή απειλούμενων ειδών που έχει σώσει τη ζωή χιλιάδων εξωτικών ζώων τα τελευταία 35 χρόνια».

A Florida man was mauled by a leopard after paying $150 for a 'full-contact experience', by Melissa Alonso and Alaa Elassar, CNN

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ