ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε συναγωγή στη Βιέννη

Επίθεση σε συναγωγή στη Βιέννη
twitter

Συναγερμός έχει σημάνει στο κέντρο της Βιέννης, όπου σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε επίθεση σε συναγωγή με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αρκετούς πυροβολισμούς, αλλά και για τραυματίες.

Η εφημερίδα Kronen Zeitung τόνισε ότι η επίθεση έγινε στο δρόμο όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης, ενώ έκανε λόγο για πυροβολισμούς στην περιοχή μιας γειτονικής πλατείας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ένας εκ των δραστών της επίθεσης φέρεται να πυροδότησε μία ζώνη με εκρηκτικά με την οποία ήταν ζωσμένος. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι δράστες είναι περισσότεροι και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, ένας αστυνομικός φρουρός λέγεται ότι πυροβολήθηκε και η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τον λόγο της ανάπτυξης των αστυνομικών δυνάμεων, ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κοινοποίησε η εφημερίδα, δείχνει την αστυνομία σε δράση και ακούγονται επίσης πυροβολισμοί.

Η εφημερίδα Falter, επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών, έκανε λόγο για έναν νεκρό.

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητα στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ