ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Τα πρώτα στοιχεία των exit polls για τη Φλόριντα

Εκλογές ΗΠΑ: Τα πρώτα στοιχεία των exit polls για τη Φλόριντα
(AP Photo/Wilfredo Lee)

Την ώρα που κλείνουν οι κάλπες στη Φλόριντα, τα πρώτα στοιχεία των exit polls δείχνουν πως ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν έχει αρχίσει να χάνει τη στήριξη των ισπανόφωνων -τουλάχιστον σε σχέση με τις εκλογές του 2016.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πολιτεία για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία των exit polls στην πολιτεία, κάτι πάνω από το 50% της εν λόγω ομάδας ψηφοφόρων φαίνεται πως έχει στηρίξει τον Τζο Μπαίντεν.

Το 2016, η Χίλαρι Κλίντον είχε κερδίσει το 62% των ισπανόφωνων της πολιτείας.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αρχίσει να κερδίζει ξανά την εμπιστοσύνη των εν λόγω ψηφοφόρων.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προβάδισμα και ανάμεσα στους ηλικιωμένους της Φλόριντα (50%). Το 2016, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει το 57% αυτής της ομάδας ψηφοφόρων.

Συνολικά, όμως, περίπου το 50% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων της πολιτείας της Φλόριντα στηρίζουν τον Μπάιντεν -ποσοστό υψηλότερο από αυτό που εξασφάλισε η Κλίντον.

«Καρδιοχτύπι» προκαλεί στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών και το γεγονός ότι οι ισπανόφωνοι της Τζόρτζια δείχνουν να μη στηρίζουν δυναμικά τον υποψήφιο του κόμματος.

Το 2016, οι ισπανόφωνοι της πολιτείας έδωσαν το 40% στη Χίλαρι Κλίντον ενώ αυτή την ώρα το ποσοστό του Τζο Μπάιντεν διαμορφώνεται στο 25%.

Δείτε όλες τις εξελίξεις των αμερικανικών εκλογών στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ