ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Συνελήφθη διαδηλωτής κοντά στον Λευκό Οίκο

Εκλογές ΗΠΑ: Συνελήφθη διαδηλωτής κοντά στον Λευκό Οίκο
(AP Photo/Susan Walsh)

Στη σύλληψη ενός διαδηλωτή κοντά στον Λευκό Οίκο προχώρησε η αστυνομία, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία. 

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε ως ένας λευκός άντρας, και κατηγορείται για απείθεια, αφού πέρασε μια αστυνομική γραμμή, ενώ αντιστάθηκε και της σύλληψης.

Η σύλληψη έγινε την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί κοντά στον Λευκό Οίκο για να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών.

Αρκετές αριστερές ομάδες είχαν απειλήσει να κλείσουν την πόλη, σε περίπτωση που επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

Φράχτης στήθηκε γύρω από τον Λευκό Οίκο

Ένας φράχτης έχει στηθεί από το βράδυ της Δευτέρας στην περίμετρο του Λευκού Οίκου, αφού οι ομοσπονδιακές αρχές της Ουάσινγκτον προετοιμάζονται για ταραχές γύρω από την προεδρική κατοικία μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

AP PHOTO

Πρόκειται για τον ίδιο φράχτη που είχε εγερθεί και το καλοκαίρι, οπότε η πρωτεύουσα των ΗΠΑ συγκλονιζόταν από τα συλλαλητήρια του Black Lives Matter.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Peter Newsham, είχε ήδη προειδοποιήσει τον Δήμο της Περιφέρειας τον περασμένο μήνα ότι περίμεναν κάποια μορφή διαμαρτυρίας μετά τις εκλογές.

Εξάλλου, για επεισόδια φοβούνται και οι καταστηματάρχες της πρωτεύουσας στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον Λευκό Οίκο, για το λόγο αυτό έχουν σφραγίσει τις προσόψεις των καταστημάτων τους με ξύλινες σανίδες.

Δείτε όλες τις εξελίξεις των αμερικανικών εκλογών στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ