ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ - Ντόναλντ Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε, αλλά και να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη

Εκλογές ΗΠΑ - Ντόναλντ Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε, αλλά και να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη
AP Photo/Evan Vucci

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες για την τεράστια υποστήριξή τους» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στις πρώτες δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο κάνοντας λόγο για ρεκόρ συμμετοχής, ευχαριστώντας παράλληλα και την πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ. 

Καταχειροκροτούμενος μπήκε στην αίθουσα δηλώσεων του Λευκού Οίκου, μαζί με τη σύζυγό του, Μελάνια. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «φανταστική βραδιά» και ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για τη μεγάλη συμμετοχή τους.

«Κερδίσαμε τη Φλόριντα, κερδίσαμε το Τέξας, κερδίσαμε τη Τζόρτζια», είπε ο πρόεδρος Τραμπ.

«Δεν περιμέναμε να κερδίσαμε τη Φλόριντα κι όμως την κερδίσαμε, ήταν μία τρομερή νίκη», συνέχισε.

«Είμαστε έτοιμοι για έναν μεγάλο εορτασμό, κερδίζουμε παντού».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «Trump territory» (περιοχή Τραμπ) ενώ απαρίθμησε τις πολιτείες στις οποίες προηγείται του δημοκρατικού αντιπάλου του.

Αναφερόμενος σε Φλόριντα, Τέξας και Οχάιο είπε πως πρόκειται για «μεγάλες νίκες» που πέτυχε, ενώ υποστήριξε πως προηγείται με μεγάλη διαφορά στην Πενσυλβάνια.

«Είμαστε 690.000 ψήφους μπροστά στην Πενσυλβάνια, αυτό δεν είναι μάχη σώμα με σώμα. Είναι σχεδόν αδύνατο να μας πιάσουν. Και τώρα μπαίνουμε στην καταμέτρηση περιοχών που είναι δικές μας. Κερδίζουμε και το Μίσιγκαν, είδα τα νούμερα και είπα ουάου».

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για «νοθεία»

«Στο Οχάιο έχουμε διαφορά σχεδόν 500.000 ψήφους. Εκεί που προηγούμασταν, ξαφνικά όλα σταμάτησαν. Πρόκειται για νοθεία. Πιστεύω ότι έχουμε κερδίσει τις εκλογές και πλέον πρέπει να διασφαλίσουμε τη νομιμότητα στη διαδικασία», είπε.

«Θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο, δεν θέλουμε ψήφους στις 4 το πρωί και να καταμετρηθούν. Είναι πολύ λυπηρή στιγμή στην ιστορία της Αμερικής», συνέχισε.

«Θέλουμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε».

Ο Τραμπ μίλησε αβάσιμα για «νοθεία» στις εκλογές κηρύττοντας τον εαυτό του νικητή της αναμέτρησης, που μέχρι στιγμής δεν προκύπτει από τα αποτελέσματα.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του νέου ενοίκου του Λευκού Οίκου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ