Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπολσονάρου εύχεται να κερδίσει ο Τραμπ
Ανανεώθηκε:
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ευχήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ να επανεκλεγεί στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, την ώρα που η αναμέτρηση μεταξύ του Ρεπουμπλικανού και του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν παραμένει αμφίρροπη, την επομένη των προεδρικών εκλογών.
«Γνωρίζετε ποιον στηρίζω, ήμουν σαφής», δήλωσε ο Μπολσονάρου σε υποστηρικτές του μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στη Μπραζίλια.
«Έχω μια καλή σχέση με τον Τραμπ. Ελπίζω να επανεκλεγεί».
Ο επικεφαλής του βραζιλιάνικου κράτους απέρριψε κάθε εικασία περί ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ. «Ποιοι είμαστε εμείς για να αναμειχθούμε (στις υποθέσεις σας), με οποιονδήποτε τρόπο;», διερωτήθηκε.
Και «πώς θα θέλατε να αναμειχθώ; Οικονομικά; Στρατιωτικά; (Με) μια κυβερνοεπίθεση;», συμπλήρωσε χαριτολογώντας.
Αναφερόμενος στον Τζο Μπάιντεν, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είπε:
«Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών μίλησε δύο φορές για τον Αμαζόνιο. Αυτό θέλετε για τη Βραζιλία; Αυτό ονομάζω ανάμειξη».
Ο Τζο Μπάιντεν είχε απειλήσει τη Βραζιλία με οικονομικές κυρώσεις λόγω της αποψίλωσης του Αμαζονίου, στην περίπτωση που εκλεγόταν. Ο Μπολσονάρου είχε θεωρήσει «καταστροφικές» αυτές τις δηλώσεις, που απειλούν τις «εγκάρδιες σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών.
Βρετανία: Περισσότεροι από 100 βουλευτές των Εργατικών ζητούν την παραίτηση Στάρμερ
20:56
Ποιος ελέγχει το Ορμούζ: Ιράν και ΗΠΑ μεταβαίνουν στην Ελβετία στη σκιά του Λιβάνου
20:45
Σύλληψη δύο 17χρονων για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων – Συμμετείχαν σε σαδιστική ομάδα κακοποίησης
20:34
Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στη Θεσπρωτία
20:30