Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπολσονάρου εύχεται να κερδίσει ο Τραμπ
Ανανεώθηκε:
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ευχήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ να επανεκλεγεί στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, την ώρα που η αναμέτρηση μεταξύ του Ρεπουμπλικανού και του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν παραμένει αμφίρροπη, την επομένη των προεδρικών εκλογών.
«Γνωρίζετε ποιον στηρίζω, ήμουν σαφής», δήλωσε ο Μπολσονάρου σε υποστηρικτές του μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στη Μπραζίλια.
«Έχω μια καλή σχέση με τον Τραμπ. Ελπίζω να επανεκλεγεί».
Ο επικεφαλής του βραζιλιάνικου κράτους απέρριψε κάθε εικασία περί ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ. «Ποιοι είμαστε εμείς για να αναμειχθούμε (στις υποθέσεις σας), με οποιονδήποτε τρόπο;», διερωτήθηκε.
Και «πώς θα θέλατε να αναμειχθώ; Οικονομικά; Στρατιωτικά; (Με) μια κυβερνοεπίθεση;», συμπλήρωσε χαριτολογώντας.
Αναφερόμενος στον Τζο Μπάιντεν, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είπε:
«Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών μίλησε δύο φορές για τον Αμαζόνιο. Αυτό θέλετε για τη Βραζιλία; Αυτό ονομάζω ανάμειξη».
Ο Τζο Μπάιντεν είχε απειλήσει τη Βραζιλία με οικονομικές κυρώσεις λόγω της αποψίλωσης του Αμαζονίου, στην περίπτωση που εκλεγόταν. Ο Μπολσονάρου είχε θεωρήσει «καταστροφικές» αυτές τις δηλώσεις, που απειλούν τις «εγκάρδιες σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών.
Λαβρόφ: Το Κίεβο επιχείρησε επίθεση στην κατοικία του Πούτιν στο Νόβγκοροντ με 91 drones
17:23
Τζόλης, Τετέι, Ρότα και Χατζηδιάκος έκαναν έκπληξη σε τρία παιδιά από το Make-A-Wish Ελλάδος
17:14
Πώς συνέβη η τραγωδία στα Βαρδούσια: Τι συμβαίνει στο σώμα αν χτυπηθεί από χιονοστιβάδα
17:09
Ζαπορίζια: Ο σταθμός μπορεί να λειτουργήσει σε 18 μήνες αν τελειώσει ο πόλεμος, λέει ο επικεφαλής
17:00