ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Θετικός ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου

Κορωνοϊός: Θετικός ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
AP Photo/Alex Brandon

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους, που έχει εμφανιστεί σε δημόσιες εκδηλώσεις χωρίς να φορά μάσκα, διαγνώστηκε με κορωνοϊό, δήλωσε στο Reuters πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε ή πώς μολύνθηκε από covid-19 ο Μέντοους.

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου συνόδευε τακτικά τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις εμφανίσεις του κατά τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής του εκστρατείας, πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Εξάλλου ο Μέντοους παρίστατο στο πάρτι που πραγματοποιήθηκε το βράδυ των εκλογών στον Λευκό Οίκο, στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες υποστηρικτές του Τραμπ.

Πρόκειται για έναν ακόμη άνθρωπο από τον στενό κύκλο του Αμερικανού προέδρου που μολύνεται από covid-19, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 230.000 Αμερικανούς.

Ο ίδιος ο Τραμπ, όπως και η σύζυγός του Μελάνια και ο γιος τους Μπάρον έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό.

Νέο «μαύρο» ρεκόρ στις ΗΠΑ και υποσχέσεις Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, κατέγραψαν χθες Παρασκευή νέο ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων, με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν, που φαίνεται να κερδίζει στις εκλογές, να δεσμεύεται να αντιμετωπίσει την πανδημία «από την πρώτη ημέρα» της προεδρίας του.

Η covid-19 εξαπλώνεται στις ΗΠΑ με ραγδαίους ρυθμούς, με τη χώρα να έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 236.025 θανάτους, τους περισσότερους παγκοσμίως.

Συνολικά 127.021 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν χθες από το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Βέβαιος για τη νίκη του απέναντι στον απερχόμενο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπάιντεν δεσμεύθηκε να θέσει σε εφαρμογή «ήδη από την πρώτη ημέρα» της προεδρίας του το σχέδιο δράσης του κατά της πανδημίας.

«Αυτό δεν θα σώσει τις ζωές που έχουν ήδη χαθεί, αλλά θα σώσει ζωές τους επόμενους μήνες», τόνισε χθες σε σύντομη ομιλία του, με την υποψήφιά του για την αντιπροεδρία Καμάλα Χάρις στο πλευρό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ