ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Η Μελάνια Τραμπ αναμένεται να διατηρήσει τη σιωπή της

Εκλογές ΗΠΑ: Η Μελάνια Τραμπ αναμένεται να διατηρήσει τη σιωπή της
(AP Photo/Jacqueline Larma)

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ δεν αναμένεται να κάνει οποιαδήποτε είδους δημόσια δήλωση ή σχόλιο σήμερα, ούτε προς υποστήριξη των προσπαθειών του συζύγου της να αμφισβητήσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, ούτε για να αναγνωρίσει τη νίκη του Μπάιντεν, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο CNNi.

Από τα παρασκήνια, «έχει κλειστεί στον εαυτό της» και δεν έχει συμμετάσχει σε καμία συνεδρία στρατηγικής με άλλα μέλη της οικογένειας του Τραμπ ή ανώτερα στελέχη της διοίκησης, αναφέρει η πηγή που γνωρίζει τις δραστηριότητες του Τραμπ.

Η Μελάνια έχει να ακουστεί δημοσίως από το πρωί της Τρίτης, όταν και ψήφισε στη Φλόριντα, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι αισθάνθηκε «υπέροχα». Ενώ εμφανίστηκε με τον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος παρακολουθούσε τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου από την ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου, εκείνη δεν είπε τίποτα.

Η Πρώτη Κυρία βρίσκεται επί του παρόντος στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Την Παρασκευή, η πρώτη κυρία έκανε tweet για το "Be Best" σε ένα μήνυμα που δεν σχετίζεται με τις εκλογές. Σε αντίθεση με τα παιδιά και τον σύζυγό της, η Μελάνια δεν έχει κάνει καμία δήλωση δημοσίως σχετικά με τις εκλογές, κάτι που είναι αξιοσημείωτο για την Πρώτη Κυρία.

Ο Τραμπ θα προσβάλλει το αποτέλεσμα: «Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το επιτελείο του θα αρχίσει να προσβάλλει τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στα δικαστήρια την ερχόμενη εβδομάδα, λέγοντας πως «οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».

«Όλοι ξέρουμε γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να προσποιηθεί ανυπόστατα ότι είναι ο νικητής, και γιατί οι σύμμαχοί του στα ΜΜΕ προσπαθούν τόσο πολύ τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να γίνει γνωστή η αλήθεια», ανέφερε σε μια δήλωση.

«Το απλό γεγονός είναι πως αυτές οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».

Ο Ρεπουμπλικανός είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που δεν κερδίζει δεύτερη θητεία μετά τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο το 1992.

Πάντως, η ημερομηνία μεταβίβασης της εξουσίας αναφέρεται στο Σύνταγμα και είναι η 20ή Ιανουαρίου.

Μέχρι τότε οι πολιτείες θα επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματά τους και οι 538 μεγάλοι εκλέκτορες θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο για να ορίσουν επίσημα τον πρόεδρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ