Εκλογές ΗΠΑ: Στους δρόμους οι Αμερικανοί - Πανηγυρισμοί για τη νίκη Μπάιντεν
Ανανεώθηκε:
Χιλιάδες Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν και να εκφράσουν τη χαρά τους φωνάζοντας και κορνάροντας, λεπτά μετά την ανακοίνωση της εκλογής του Δημοκρατικού υποψηφίου στην προεδρία των ΗΠΑ.
Στην Ουάσιγκτον, το πλήθος κατευθύνθηκε προς τον Λευκό Οίκο και τον δρόμο Black Lives Matter Plaza. Η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα αποτελεί προπύργιο των Δημοκρατικών. Χιλιάδες υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος, φορώντας όλοι τους μάσκα, κρατούσαν με υπερηφάνεια πανόμε τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις.
«Νιώθω πληρότητα, είμαι απίστευτα χαρούμενη και υπερήφανη που πηγαίνουμε σε διαφορετική κατεύθυνση», είπε η Έιμι Μπέργκερ, ηλικίας 40 ετών, που βγήκε μαζί με τον γιο της για να πανηγυρίσουν.
Στη Νέα Υόρκη, το σκηνικό ήταν το ίδιο: κλάξον και πανηγυρισμοί. Η Κάθριν Γκρίφιν, 47 ετών, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα συγκίνησης.
«Είμαι χαρούμενη που ο Ντόναλντ Τραμπ φεύγει από τις ζωές μας, ελπίζουμε για πάντα, αν και ποτέ δεν ξέρεις», είπε, ζητώντας «λίγη κανονικότητα στις ζωές μας».
Εορτασμοί έχουν ξεσπάσει, επίσης, στο προπύργιο των Δημοκρατιών, στο Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, όπως και στη Φιλαδέλφεια ή και την Ατλάντα.
Διπλωματικές πηγές για Ρούμπιο: Επιβεβαιώνεται το στρατηγικό βάθος της σχέσης Ελλάδος – ΗΠΑ
14:21
Γαλλία: 15χρονος μαθητής ακρωτηριάστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης που πέταξαν αστυνομικοί
14:10
Νέα κόντρα Μαρινάκη - ΠΑΣΟΚ για τις 120 δόσεις με επίκεντρο παλαιότερες δηλώσεις
13:58
Οπτογενετική: Πώς λειτουργεί η τεχνική που «κέρδισε» το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής
13:52