ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν κέρδισε και την πολιτεία της Τζόρτζια

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν κέρδισε και την πολιτεία της Τζόρτζια
AP Photo / Carolyn Kaster

Αδιαμφισβήτητος νικητής των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ είναι και τυπικά πλέον ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, καθώς σύμφωνα με το CNNi, κερδίζει και την πολιτεία της Τζόρτζια, εξασφαλίζοντας άλλους 16 εκλέκτορες.

Βάσει των αποτελεσμάτων, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ κερδίζει την Τζόρτζια, ενώ την ίδια στιγμή ο απερχόμενος πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως κερδίζει τη Βόρεια Καρολίνα, καταλαμβάνοντας 15 εκλέκτορες.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, ο Μπάιντεν διαθέτει πλέον συνολικά 306 εκλεκτορικές ψήφους και βρίσκεται πολύ πιο πάνω από το κατώφλι των 270 ψήφων που απαιτούνται για την εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Αντίθετα, ο Τραμπ καταλαμβάνει συνολικά 232 εκλεκτορικές ψήφους.

Πηγή: CNNi

Βάσει των αποτελεσμάτων, ο Μπάιντεν κερδίζει την Τζόρτζια με ποσοστό 49,5% (2.472.154 ψήφοι), έναντι 49,2% (2.458.002 ψήφοι) που κατόρθωσε να εξασφαλίσει ο Τραμπ στην πολιτεία αυτή.

georgia.jpg
Πηγή: CNNi

Στον αντίποδα, η πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας περνά στα «χέρια» των Ρεπουμπλικάνων, με τον Τραμπ να εξασφαλίζει το 50% των ψήφων (2.754.822 ψήφοι), έναντι ποσοστού 48,6% που συγκεντρώνει ο Μπάιντεν (2.681.124 ψήφοι).

Πηγή: CNNi

Δείτε πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των ΗΠΑ με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών

Πηγή: CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ