Ισπανία: Περισσότερο χρόνο για κατάληξη σε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης δίνει ο Βασιλιάς
Περισσότερο χρόνο στα κόμματα για να καταλήξουν σε συμφωνία μεταξύ τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αποφάσισε να δώσει ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας.
Ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας αποφάσισε να μην αρχίσει έναν νέο γύρο επίσημων συνομιλιών ξεχωριστά με τον καθέναν από τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας, ώστε τα κόμματα να έχουν περισσότερο χρόνο για να καταλήξουν σε συμφωνία μεταξύ τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το γραφείο του, σύμφωνα με το Reuters.
Αφού ο ηγέτης των σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ απέτυχε να κερδίσει την Παρασκευή επαρκή υποστήριξη, για να σχηματίσουν μια κυβερνητική πλειοψηφία, τα κόμματα έχουν περιθώριο έως τις 2 Μαΐου προκειμένου να δώσουν ένα κυβερνητικό σχήμα.
Σε αντίθετη περίπτωση η κάτω βουλή θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν νέες πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Απεργούν σήμερα οι ηθοποιοί για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Κλειστά όλα τα θέατρα της χώρας
13:23
Γερμανία: Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στην στρατιωτική θητεία- Τι προβλέπει η νέα νομοθεσία
13:23
Οδηγίες της ΓΣΕΕ για την ασφάλεια των εργαζομένων σε ακραία καιρικά φαινόμενα
13:15
Γαλλία: Drones επάνω από τη βάση των πυρηνικών υποβρυχίων στη Βρέστη
13:08