Ισπανία: Περισσότερο χρόνο για κατάληξη σε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης δίνει ο Βασιλιάς
Περισσότερο χρόνο στα κόμματα για να καταλήξουν σε συμφωνία μεταξύ τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αποφάσισε να δώσει ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας.
Ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας αποφάσισε να μην αρχίσει έναν νέο γύρο επίσημων συνομιλιών ξεχωριστά με τον καθέναν από τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας, ώστε τα κόμματα να έχουν περισσότερο χρόνο για να καταλήξουν σε συμφωνία μεταξύ τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το γραφείο του, σύμφωνα με το Reuters.
Αφού ο ηγέτης των σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ απέτυχε να κερδίσει την Παρασκευή επαρκή υποστήριξη, για να σχηματίσουν μια κυβερνητική πλειοψηφία, τα κόμματα έχουν περιθώριο έως τις 2 Μαΐου προκειμένου να δώσουν ένα κυβερνητικό σχήμα.
Σε αντίθετη περίπτωση η κάτω βουλή θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν νέες πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Βραζιλία: Βίντεο καταγράφει αεροπλάνο με 180 επιβάτες που τυλίχθηκε στις φλόγες πριν απογειωθεί (vid)
11:59
Το Netflix σε «αποκλειστικές διαπραγματεύσεις» για την εξαγορά της Warner Bros Discovery
11:59
Γαλλία: Σήμερα αποφασίζει η δικαιοσύνη για αναστολή της Shein μετά από αίτημα της κυβέρνησης
11:57
«The Beatles»: Ντέιβιντ Μόρισεϊ, Λιάν Μπεστ και Μπόμπι Σόφιλντ συμμετέχουν στην νέα ταινία
11:55