Ταξίδεψε στις αποσκευές αεροπλάνου για να ζητήσει άσυλο στη Σουηδία
Οι υπάλληλοι του προσωπικού εδάφους στο διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Στοκχόλμης Αρλάντα (Arlanda) έμειναν άφωνοι σήμερα (7/3), όταν ανακάλυψαν στον χώρο αποσκευών ενός αεροσκάφους που είχε προσγειωθεί από την Αιθιοπία κρυμμένο έναν άνδρα, όπου προφανώς είχε παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης κι οποίος ζήτησε να του χορηγηθεί άσυλο.
«Το προσωπικό του αεροδρομίου της Αρλάντα βρήκε έναν άνδρα μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο σε μια πτήση που είχε φθάσει από την Αιθιοπία. Ο άνδρας παρελήφθη από τις αρχές, είναι ζωντανός και ζήτησε άσυλο στη Σουηδία», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.
Ο χώρος των αποσκευών των αεροσκαφών βρίσκεται συχνά υπό σταθερή πίεση και η θερμοκρασία που επικρατεί είναι ανεκτή, ακόμα κι αν κάνει κρύο.
Η εθνικότητα και η ηλικία του αιτούντος άσυλο δεν έχουν διευκρινιστεί, όμως το πρακτορείο ειδήσεων TT μετέδωσε ότι επρόκειτο για 27χρονο.
Δεν είναι ο πρώτος που καταφέρνει να εισέλθει στη Σουηδία με αυτόν τον τρόπο. Τον Αύγουστο του 2014, ένας εργαζόμενος στο αεροδρόμιο Μπόλε (Bole) της Αντίς Αμπέμπα (Adis Abeba) στην Αιθιοπία μπήκε στον χώρο αποσκευών ενός αεροσκάφους της Ethiopian Airlines με σκοπό να ζητήσει άσυλο.
Η Σουηδία χορήγησε άσυλο πέρσι σε 174 υπηκόους από την Αιθιοπία, ποσοστό 37% στο σύνολο των Αιθιόπων που ζήτησαν άσυλο σε αυτήν την χώρα, σύμφωνα με το σουηδικό γραφείο μετανάστευσης.
ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 28 Φεβρουαρίου - Συλλαλητήριο για τα Τέμπη
14:20
Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου - Μαρκόπουλου στη Βουλή: «Γιατί δείχνατε εργαζόμενους σαν καταδότης;» - «Το μπάχαλο βρήκε την αρχηγό του»
14:12
ΕΛΤΑ: Ανανέωση του στόλου με 250 ηλεκτρικά δίκυκλα ελληνικής παραγωγής
14:02
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: F-22 Raptor και Stratotanker έστειλε ο Τραμπ στο Ισραήλ: «Αν σπείρεις τον άνεμο, θα θερίσεις θύελλες» προειδοποιεί το Ιράν
13:57