ΚΟΣΜΟΣ

Ατύχημα για τον Τζο Μπάιντεν: Έσπασε το πόδι του ενώ έπαιζε με τον σκύλο του

Ατύχημα για τον Τζο Μπάιντεν: Έσπασε το πόδι του ενώ έπαιζε με τον σκύλο του
AP Photo/Alex Brandon

Ένα κάταγμα στο πόδι άφησε στον εκλεγμένο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, η ενασχόληση με τα σκυλιά του κατά το Σαββατοκύριακο της γιορτής των Ευχαριστιών.

Ως αποτέλεσμα, ο 78χρονος Μπάιντεν θα χρειαστεί να περάσει τις επόμενες εβδομάδες φορώντας μια μπότα - νάρθηκα.

Ο Μπάιντεν υπεβλήθη σε ακτινογραφία κοντά στο σπίτι του στο Γουίλινγκτον του Ντελάγουερ, μεταδίδει το Bloomberg.

Το ατύχημα συνέβη το Σάββατο, ενώ ο Μπάιντεν απολάμβανε το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών με την οικογένειά του στο εξοχικό τους στο Rehoboth Beach.

Η μεταβατική ομάδα του Μπάιντεν εξέδωσε δήλωση το απόγευμα της Κυριακής, λέγοντας ότι θα δει έναν ορθοπεδικό την Κυριακή για προληπτικούς λόγους.

Οι γιατροί πίστευαν αρχικά ότι ο Μπάιντεν είχε απλώς πάθει διάστρεμμα στον αστράγαλο, αλλά έδωσαν εντολή για συμπληρωματικές εξετάσεις του τραύματος.

«Αξονική που έγινε στη συνέχεια επιβεβαίωσε ρωγμώδη (μικρά) κατάγματα», διευκρινίζει ο προσωπικός του γιατρός Κέβιν Ο'Κόνορ σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Μπάιντεν. «Θα χρειαστεί πιθανόν μια μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες», προσθέτει ο γιατρός του.

Μετά την νίκη του επί του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Μπάιντεν θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ όταν ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου. Η υγεία του είναι πιθανόν να παρακολουθείται στενά από τους συμμάχους του, αλλά και από τους αντιπάλους του.

Ο Τραμπ, ο οποίος δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του στις εκλογές και αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών στο δικαστήριο, ευχήθηκε στον Μπάιντεν ταχεία ανάρρωση. «Γίνε καλά γρήγορα!», αναφέρει ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

Οι Μπάιντεν έχουν δύο Γερμανικούς Ποιμενικούς, τον Τσαμπ και τον Μέιτζορ και, όπως έχει δηλώσει ο Δημοκρατικός στο CBS News, σκοπεύουν επίσης να φέρουν μια γάτα μαζί τους όταν μετοικήσουν στον Λευκό Οίκο.

Ο Μέιτζορ υιοθετήθηκε από τους Μπάιντεν από το Delaware Humane Association το 2018 και πρόκειται να γίνει το πρώτο σκυλί καταφυγίου που ζει με την πρώτη οικογένεια.

Επίσης, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα λάβει σήμερα Δευτέρα, για πρώτη φορά, την καθημερινή ενημέρωση που δέχεται ο ένοικος του Λευκού Οίκου από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανακοίνωσε η ομάδα του.

Σε σύντομη ανακοίνωσή που δημοσιοποίησε για το πρόγραμμά του, το γραφείο του Μπάιντεν ανέφερε πως αφού διαβάσει την ενημέρωση, ο Δημοκρατικός πολιτικός θα συναντηθεί με συμβούλους του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ