ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Sinovac: Τι δείχνουν τα πρώτα δεδομένα

Εμβόλιο Sinovac: Τι δείχνουν τα πρώτα δεδομένα
(Indonesian Presidential Palace via AP)

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 από την Sinovac Biotech Ltd. δημιουργεί αντισώματα στο 97% των εθελοντών που το έλαβαν σε κλινική δοκιμή τελικής φάσης στην Ινδονησία, δήλωσε εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας την Τρίτη.

Γνωστό ως ποσοστό ορομετατροπής, το ποσοστό αυτό είναι διαφορετικό από την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

H Sinovac προσπαθεί ακόμη να εξακριβώσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις κλινικές δοκιμές, υπογράμμισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, ο Iwan Setiawan , επικεφαλής του γραφείου Τύπου της κρατικής ινδονησιακής εταιρείας PT Bio Farma, που συνεργάζεται με τη Sinovac, ανακοίνωσε πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι 97%, κάτι που τελικώς φαίνεται πως δεν ισχύει.

Τη Δευτέρα, η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε πως σκοπεύει να ολοκληρώσει την κατασκευή νέου κτηρίου για να διπλασιάσει την ετήσια παραγωγή του εμβολίου. Στοχεύει, όπως γράφει το Associated Press, στην παραγωγή 600 εκατομμυρίων δόσεων μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ συνεχίζει τις προσπάθειες για να λάβει επενδύσεις ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για να συνεχίσει τις ερευνητικές της προσπάθειες.

Αυτή την περίοδο, η εταιρεία πραγματοποιεί το τελευταίο στάδιο των κλινικών δοκιμών της στην Βραζιλία, την Τουρκία και την Ινδονησία.

Μάλιστα, πρόκειται για ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα κινεζικά εμβόλια.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε εμβόλια κατά της Covid – 19 που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ