ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Άνδρας έσωσε ελεφαντάκι προσφέροντάς του πρώτες βοήθειες μετά από ατύχημα

Ταϊλάνδη: Άνδρας έσωσε ελεφαντάκι προσφέροντάς του πρώτες βοήθειες μετά από ατύχημα
Screen grab/YouTube

Από θαύμα σώθηκε ένα νεαρό ελεφαντάκι στην Ταϊλάνδη όταν το χτύπησε μηχανάκι την ώρα που προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο.

Ο διασώστης Mana Srivate βρισκόταν εκτός υπηρεσίας όταν είδε το ελεφαντάκι στην άσφαλτο και παρά το γεγονός ότι δεν είχε επιχειρήσει ποτέ να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε ελέφαντα έσπευσε να βοηθήσει.

Στο βίντεο το οποίο έγινε viral φαίνεται να κάνει μαλάξεις και με τα δύο του χέρια στον ελέφαντα ο οποίος είναι ξαπλωμένος στη μέση του σκοτεινού δρόμου.

Μετά από 10 λεπτά ο ελέφαντας είχε σταθεί στα πόδια του, σύμφωνα με το BBC.

Μαζί με το κοπάδι του είχε προσπαθήσει να περάσει τον δρόμο στην ανατολική επαρχία της Ταϊλάνδης Chanthaburi.

Το βίντεο δείχνει τους συναδέλφους του Mana να περιθάλπουν και τον οδηγό της μοτοσικλέτας, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο Mana, ο οποίος εργάζεται ως διασώστης εδώ και 26 χρόνια, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι βρέθηκε τυχαία στη σκηνή του ατυχήματος ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και εν μέσω ενός οδηγού ταξιδιού.

«Είναι το ένστικτό μου να σώζω ζωές, αλλά ήμουν συνεχώς ανήσυχος καθώς άκουγα τη μητέρα και τους άλλους ελέφαντες να καλούν για το μωρό τους», είπε.

«Υπέθεσα πού μπορεί να βρίσκεται η καρδιά του ελέφαντα βασισμένος στην ανθρώπινη θεωρία και σε ένα βίντεο που έχω δει. Όταν ο μικρός ελέφαντας άρχισε να κινείται, παραλίγο να βάλω τα κλάματα», είπε.

Μετά την ανάκτηση των αισθήσεών του ο μικρός ελέφαντας μεταφέρθηκε σε ένα άλλο σημείο για θεραπεία, επέστρεψε όμως μετά από λίγο ελπίζοντας να βρει τη μητέρα του.

Όταν εκείνη άκουσε το μωρό της να κλαίει, επέστρεψε μαζί με το υπόλοιπο κοπάδι.

Ο Mana λέει ότι ο ελέφαντας ήταν το μόνο θύμα που κατάφερε να επαναφέρει μέσω καρδιοπνευμονικής ανάνηψης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ